Ne Mutlu Türküm Diyene

18 Ağustos 2014 Pazartesi


Memleketin üstüne çöken karabulutun tezahürleri

0 Yorumgaçlı Okurcan
Gazeteci olduğunu beyan eden lakin bu mevhumla yakından uzaktan alakası olmayan muhteremler muktedirden beslenen basın organlarında her gün yeni mevzular yumurtlamakta. Bu muhteremlerden biri Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ yıkılmalı vs gibi akla hayale gelmeyecek önerilerde buyurmuşlar bizleri yöneten zat-ı şahaneye.

Tüm yönetimi ellerinde tuttukları yetmiyormuş gibi şimdi kendileri toplum mühendisliği yapmaya Asım'ın nesli yetiştirmeye niyetlenmişler anlaşılan. E muhterem sen değilmiydin jakoben kemalistler toplum mühendisliği yapıyolla gençlerimizi eziyolla diyen bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.

Hani önerilerin bişeye benzese anlayacağımda yüzyıllar önce denenmiş ve işe yaramamış yöntemleri sanki çok matahmış gibi temcit pilavı misali gündeme getirmek düpedüz saçmalık. Zannedersin cumhuriyet kurulmadan önce bunların bir kısmını uygulayan osmanlı galaksinin uzak köşelerinde cirit atıyordu da cumhuriyet kuruldu taş devrine döndü. Albert Einstein'ın bir sözü var bu duruma cuk diye oturan "Delilik aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemektir."

Herşeyi dine dayayarak gönence esenliğe erişme çabası kadar anlamsız bir şey yok tarihe bakmayak bile gerekmiyor bunu görmek için bak güneyimize gör milletin "din" adı altında ne zulümlere uğradığını. Ama nerde o kafa gerçi bu muhtereme sorsan milleti kıtır kıtır doğrayan topluca katleden o zalimler muhtemelen gözünde melek gibidir. Günümüzde kaç tane dini temel alan devlet dünya üzerinde söz sahibi olmuş bi baksa görecek ama bakmak için göz lazım anlamak için de beyin.

İşte bu tip gibiler köşe yazıp özenle fonlanıp köşeleri dönerlerken Yılmaz Özdil gibi kuvvetli bir kalem yazısı yayınlamayarak yerinden ediliyor. Ne desen boş...


***   ***   ***


Yıllardır bizlere kan kusturan katiller "şehitlik"lerine heykel dikmişler bir teröristin heykelinin dikileceğini ve devletin eli kolu bağlı aciz bir şekilde bunu izleyip gıkını bile çıkartamayacağını bundan 10 sene önce söyleseler hass..ir derdik şimdi oldu açılım maçılım ayağına ülkenin güney doğusu başka bir devlete doğru evriliyor gözünüz aydın...

6 Ağustos 2014 Çarşamba


Kazıklamayı seviyoruz

0 Yorumgaçlı Okurcan
kazik

Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf İstanbulun tanınmış otellerinden birine ait mönünün bir parçası sadece, fiyatlara bakıp dehşete düşmemek ele değil. Resmen ayak üstü müşteriyi ...... anladınız siz onu yahu tamam işletme masrafların var, yatırımını çıkarman lazım ona da peki, biraz pahalıca olman anlaşılır bişey ama bu kadar da ağır kazık nedir be muhterem.

Gerçi bodrum beachlerinde akıllara seza rakamları bayıla bayıla ödeyen akabinde akadaş ortamında olumm bi fatura geldi bilmem kaç bin lira diye gevrek gevrek gülen kazığa alışkın bizim ultra zengin ve görgüsüz godaman insanlarımıza dokunmaz :) 


(Not: Fotoğrafa twitter'da rastladım)
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa