Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Temmuz 2014 Pazar


Modern çağın antik kahramanı

0 Yorumgaçlı Okurcan
İnsan bazen kendini varolduğu zaman dilimine hissetmez ama "bazen". Benim durum hep böyle sanki bu devir için yaratılmamışım gibi geliyor bana.

Ya hiç bir şeyin henüz doğru düzgün keşfedilmemiş olduğu zamanlarda ya da herşeyin halledildiği gelecekte yaşamalıymışım.

Bildiğin zamanlama hatası. Hemde en boktanından...



***   ***   ***

Bu arada hepiciğinizin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım okurcanlar saygılar hürmetler :)

19 Temmuz 2014 Cumartesi


Kana doymayanlar

0 Yorumgaçlı Okurcan
Hayalimizde yarattığımız karakterlerden Vampirler maalesef gerçek zira ortadoğuda görüldüğü üzere insanoğlu kana doymuyor. Heralde bu karakterini ilk yaratan kişi yaşadığımız günleri görseydi muhtemelen yarattığı karakterin insan karşısında oldukça masum kaldığını düşünürdü.

Bir tarafta güya din adına kafa kesen, olmadık vahşiliklere imza atan islamcı fundamentalistler diger bir tarafta güya devletlerinin bekaası için yıllardır Filistinlilere olmadık eziyet çektiren israilliler en acısı bu vahişiliğe göz yuman kılını kıpırdatmayan dünya...

Gidişat hiç iyi değil.

Kömölöstlör çök örkçöö yööa diyen, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık beyanında bulunan zat-ı muhteremi çılgınlarca alkışlayan "dindar" vatandaşlarımız ise İsrail karşıtlığı yapacağım diye Yahudilere düpedüz ırkçı söylemlerde bulunmaktalar. Yahudilerin hiç azımsanamayacak bir bölümü bırak isralin yaptığı katliam ve sürgünleri onaylamayı israil devletinin mevcudiyetine bile karşıyken bu devletin yarattığı terörün sorumlusu olarak görülmeleri çok enteresan. Zira bu "dindar" arkadaşlara sorduğunuzda islami teröristlerin insanlık dışı muameleleri tüm islamı alemini kapsamazken israilin günahlarının vebali nedense tüm yahudilere teşmil ediliyor bizzat kendileri tarafından.

Dindarlarca çıkartıldığı söylenen "Yeni Akit" adlı kağıt parçasının bilmecesinin fotoğrafını görünce ırkçılık konusunda ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız zaten.


Bu arada muhteşem hükümetimizin başmıza sardığı suriyeli göçmen sorunu yüzünden korkarım araplara karşı ırkçılık hızla taraftar toplayacak. Hemen hemen her şehirde suriyelilere karşı ufak tefekte olsa şiddet hareketleri yaşanıyor basın gizlemeye çalışsada arada sızıyor ister istemez.Devletin kamplara alıp güvenle yaşamasını sağlayamadığı hayatını zor kurtarmış savaşzede hiçbirşeyi olmayan bu zavallı suriyeliler pek çok istismarın mağduru durumundalar. Çoğu dilencilik yaparak geçimini sağlarken, şanslı olanlar üç kuruşa tabiri caizse karın tokluğuna kaça göçek çalıştırılıyorlar zaten zor bela iş bulan bizim vatandaşlarda ucuz işçiyi bulan patronlar yüzünden hepten işsiz kalıyorlar sonuçta öfke zavallı garibanlara yönleniyor.

Bizde öyle şeyler olmaz diyenler almanya örneğine baksın yıllar boyunca yavaş yavaş yapılan işgücü göçü bile ne büyük acılara yol açtı ülke sokaklarına bir anda yayılan yüzbinlerce işsiz güçsüz biçare insan bir süre sonra nelere sebep olur bir düşünün isterseniz..Devletin bir an önce çözüm bulması şart yoksa çok uzak olmayan bir zaman sonra hiç istenmeyen olaylar meydana gelecek.

9 Temmuz 2014 Çarşamba


Fakirler ölsün kafası

0 Yorumgaçlı Okurcan


Dün sosyal medya karşıma çıkardı söz konusu videoyu izlediğim anda kayış koptu bende şakaysa hiç komik değil ciddiyse komik değil bildiğin trajik. Cidden ne olur azalarak bitin artık. Gerçi bu tiplere de pek kabahat bulamıyorum onları bu düşünce tarzına şımarıklık seviyesine iten aileler suçlu aslında. Kendini bildiği andan itibaren yediği önünde yemediği ardında her isteği gecikmeksizin yerine gelen şaşaa ve debdebe içinde yaşayan insan evladı ergeç mevzubahis noktaya ulaşır ister istemez. Burada ismini cismini yazmaya bile gerek duymadım isteyen araştırıp rahatlıkla bulabilirler bu hanım kızın kimliğini.

Bize düşense Porsche'sinde seyrederken Fakirler Ölsün diyenleri ibretle izlemek başka ne gelir elden.
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa