Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Mayıs 2014 Salı


Penny Dreadful kesinlikle kaçmaz

0 Yorumgaçlı Okurcan
penny_dreadful

Muhtemelen çoğunuz izlemişsinizdir ama izlemeyenler için baştan söyleyeyim henüz konu olarak Penny Dreadful net olarak bir yere bağlanmamış olsa da başrolde Eva Green var daha ne olsun üstelik hatun oyunculukta yardırıyor sırf bu nedenle bile izlenebilir.

İçinde neler yok ki dorian gray, karın deşen jack, frankenstein, vampirler, dracula, eski mısır tanrıları en azından şimdilik farklı bir bakış açısıyla da olsa değindikleri bunlar, ileride daha neler neler olur benim gibi fantastik kahramanlara vs ilgiliyseniz ağzınızı kulaklarınıza vardıracak, suyunu akıtacak şeyler ;) Henüz izlememiş olanlar için kıyısından köşesinden bahsediyorum ki spoiler olmasın tadı kaçmasın.

Viktorya dönemi londrasının o kaotik, karanlık, dibine kadar umutsuz ve acımasız ortamını güzel yansıtmışlar hemen etkiliyor ekran başındakileri diziyi çeken ekibi tebrik etmek lazım en azından benim açımdan yeterince tatmin edici bir kaliteye sahip.

Dizinin tek dezavantajı ilk sezonun yalnızca 8 bölümden ibaret olması tabiri caizse ağzımıza bir parmak bal çalıp eğer çekilirse tabi 2.sezonu iple çektirecekler anlaşılan. Umarım Eva'nin önceki dizisi camelot gibi kısa soluklu olmaz zira onu izlemesi çok keyifli.


17 Mayıs 2014 Cumartesi


Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil.

0 Yorumgaçlı Okurcan
Bu aralar ciddi ciddi göçmeyi düşünüyorum bu memleketten zira akıllara zarar bir ortamda yaşamaya çalışıyoruz. Somada madene 300 can veriyoruz sorumluluk hissederek istifa eden bir devlet yetkilisini geçtim ülkeyi yönettiği iddia edilen muhterem zat-ı şahane çıkıp "Bunlar olağan şeylerdir. Bunun yapısında fıtratında bunlar var" diyebiliyor bir allahın kuluda çıkıp e muhterem almanyadaki, amerikadaki madencinin fıtratında niye yok, gelişiyoruz diyorsunuz ama neden hala iş kazalarında en tepelerdeyiz neden ilo 176.madde imzalanmadı diye sormuyor zira o soruyu sorabilecek basın mensubu zaten akredite olupta başbakanın karşısına dikilemiyor ne olur ne olmaz ters bi soru soran olur mazallah başbakanımız üzülür diye "muhalif" gazeteciler kendisine yaklaştırılmıyor.

Fıtrat diye verdiği örnekler taa 50-100 yıl öncesinin kazaları, elin oğlu almış yürümüş biz hâlâ 19. yüzyıl sanayi toplumu kafasıyla yönetiliyoruz ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığıyla.

Bu zihniyetin yönettiği bir ülkede huzur içinde yaşanmaz kimsenin can ve mal güvenliği yok çünkü. Gösteri yapana gaz-cop polisten, başbakana gık çıkarana danışmanından tekme-yumruk, yuh çekersen tokadı yersin azarı vatandaşa hemde bizzat başbakanın kendisinden.

Tesadüf mü dersiniz artık içime mi doğdu bilemem faciadan birkaçgün önce yazdığım yazı ortada orada değindiğim gibi yarın mazallah nükleer santral kurulduğunda bu ellerde bi vukuat bi kaza çıkmama şansı var mı? Bu işin fıtratında var bak nasıl oldu çernobil, nasıl sızınt yaptı fukuşima diyip geçecekler belli oldu artık.

En temizi basıp gitmeli galiba daha az riskli ülkelere yerleşmeli mesela madagaskara falan, pisi pisine ölüm riski daha azdır eminim Türkiyeden.

10 Mayıs 2014 Cumartesi


Başımızdaki musibetleri kendi elimizle çağırıyoruz aslında

0 Yorumgaçlı Okurcan
Maalesef işin aslı bu okurcanlar aynı ekmeği bölüştüğümüz aynı sudan içtiğimiz aynı atmosferi paylaştığımız güzide halkımızın epeyce bir miktarı ne çevre felaketlerinden ne yolsuzluktan ne hırsızlıktan ne ahlaksızlıktan zerrece rahatsız olmuyor. İşte bu duyarsız "nitelikli" çoğunluk sayesinde burnumuz da boktan kurtulmuyor.

Elin oğlu nükleer tesislerden kurtulmaya çabalarken bizimkiler aksine memleketin ta göbeğine 2 nükleer enerji santrali kuracaklar. Nükleer atıklarn ne olacağı muammasını geçtim buralar nasıl ve kimler tarafından işletilecek en önemlisi ne kadar güvenli belli bile değil. Ama bu güzide vatandaşlara sorsan oy verdikleri kimselerin gazıyla "niye la gardaş bizimde nükleer gücümüz olmasın mı" kafasındalar. Güvenli olsa kimse çıkıpta yapmayın demez ama gel de anlat işte tamam yapma demiyorum hobi olarak gene araştırmanı yap ta ki %100 güvenli nükleer enerji elde etmenin yolunu bulana kadar. Hepimizin canına kastetme bari.

Devletin soyulması, ihalelerin peşkeş çekilmesi, yeşil alanların betonlaştırılması, ormanların maden arıycuuuk bahanesiyle yok edilmesi, makamların hakedene değil biat edene verilmesi bu kütleyi ilgilendirmiyor olabilir ama elimizdeki ebedi yegane varlığın yani ülke topraklarının nükleer bir felaket tehlikesiyle burun buruna gelmesi de mi hiç ilgilendirmiyor yahu? Belki diğer herşey yerine konabilir ama nükleer enerji santralindeki en ufak sızıntının uzuuun bir süre dönüşü yok bunun dahi farkında değiller. 


Aslında bu nükeer yanlılarına verilecek ders belli hepsini bir nükleer enerji santralinin yanında ikamet etmeye mecbur burakacaksın bir süre, o yusuflamayı ciğerlerinin köküne kadar hissedecekler bak bakalım fikirleri değişiyor mu değişmiyor mu?

Adamın biri ta japonyadan duyarlılık göstermiş bir de üzerine video çekmiş eminim bu satırları okuyaların büyük bir çoğunluğu bu videoyu izlemişlerdir ama ne yapayım izlememiş olan nitelikli kütle bir gün tesadüfen izer de kafasında bir soru işareti olur diye paylaşmadan edemeyeceğim...


Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa