Ne Mutlu Türküm Diyene

31 Mart 2014 Pazartesi


Başka bir devlet mi kursak napsak :)

2 Yorumgaçlı Okurcan
Sekiz kişinin öldüğü, onlarca kavganın yaşandığı, yüzlerce hile hurda tutanağı tutulan neredeyse Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek katılımlı seçiminin ardından ortaya çıkan manzara şudur; halkımızın %45'i için ortaya çıkan yolsuzlukların, hırsızlıkların, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, en ufak hak arayışında ya da gösteride kafaya cop, surata biber gazı yemenin, hunharca atılan dayakların, hatta devlet eliyle katledilmenin bir önemi yokmuş.

Kısacası özgürlük, demokrasi, insan hakları falan fasa fisoymuş.

En önemlisi bazı yerlerde ayyuka çıkan hileyle elde edilen sonuçlara da kimse benden saygı duymamı beklemesin.

21 Mart 2014 Cuma


Twitter mivitter

0 Yorumgaçlı Okurcan
twitter

Baş muhterem seçim meydanından kükredi "Mahkeme kararı çıktı. Twitter mivitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der böyle der hiç ilgilendirmiyor. Türkiye Devleti'nin gücünü görecekler." akabinde aynı gece twitter engellendi 21.yüzyılın Türkiyesinde. Şimdi başmuhterem'in sözlerindeki anlamsızlıklara takılmayalım dersem olmaz. Daha baştan ofsayta düşüyor zira twitter'in toptan kapatılmasına dair herhagi bir mahkeme kararı yok bu adli değil tamamiyle TİB'den kaynaklı idari bir karar. İkinci olarak 15.yy'da orta afrikada yaşayan bir kabile devleti değilsin ki dünya umruna olmasın baştan ayağa dünyaya entegre olmuş bir devletin yöneticisi olan bir zat böyle afaki sözler sarfedemez inandırıcı olmaz ama kendisinin hitap ettiği kitle için pek bir önemi yok ne de olsa muhterem bir bismillah, bir allah dedi mi herşeyi unutuyorlar :) Üçüncüsü bir siteyi yasaklamakla güç gösterilmez bilakis karşınızdakine olan acziyetinizi ortaya koyar aklı başında, gün görmüş birine böyle bir söz sarfederseniz afedersiniz size mabadının yanaklarını ayıra ayıra güler.

Kendisinin umrunda olmayan dış dünya tabi bu saçma sapan yasağa karşı kayıtsız kalamadı yoğun tepkiler gelmekte gecikmedi hatta pek çok yerde mavra malzemesi olarak kullanıldı. İtibarını arttırdığını söylediği Türkiye yasaklar konusunda Çin'in hemen yanıbaşına demirledi hali hazırda özgürlükler konusunda pek parlak olmayan sicilimiz hepten yerle yeksan oldu.

"Ülke güvenliği sözkonusu" bahanesiyle isterseniz insanların yolda tek ayak üzerinde yürümesine dair kararlar bile alabilirsiniz zira ucu açık bir söylem kime göre neye göre ülke güvenliği? Bana kalırsa twitter üzerinden hızla yayılan tapelerin seçime ramak kala geleceği söylenen en sarsıcısını millet duymasın bilmesin diye yapılmış bir hamle ama yasaklarla yaşamaya alışmış bizim kullanıcıları pek etkilemedi aksine kullanıcı ve tweet sayısında gayet anlamlı bir yükseliş olduğuna dair rakamlar dolanıyor ortalıkta. Ne de olsa bu yasağı delmek sadece dns değiştirmeye bakıyor 30 saniye bile sürmeyen bir işlemden sonra tüm yasaklı sitelere rahatlıkla girebiliyorsunuz

Sonuçta bu günlerde gelip geçecek ama bizlere yaşatılanlar ve reva görülenler asla unutulmayacak.

13 Mart 2014 Perşembe


Sonsuza dek çocuk kalanlar

0 Yorumgaçlı Okurcan
berkin_elvan
Sadece 14 yaşındaydı bir gaz fişeğinin isabet etmesiyle komaya girdiğinde ve 269 gün sonra gözlrini yumduğunda 15 yaşındaydı berkin. Sen, ben, o hepimiz aynı tehtidin altında yaşıyoruz farkındaysan sevgili okurcan. Sevgilinin elini tutup gezmeye gittiğin yerde veya kafan dağılsın diye sokağa çıktığında aniden bir gösterinin ortasında kalıp gerçekten kafan dağılabilir bir fişekle ya da bir ekmek almaya niyetlendiğinde sokakta Berkin Elvan gibi.

O kadar keskin köşelere sahip olmuşuz ki birbirimize karşı, küçücük bir çocuğun yitip gitmesinin ardından rahmet okuyamayan, bunun kasıtlı yapıldığını savunan, hatta söven insanlar bile gördü bu gözler. İnsanın nutku tutuluyor yahu bir avuç çocuk ölen nasıl bir kin nasıl bir nefret ki bu insanı rahmet okumaktan alıkoyan ve dahi ardından küfrettirecek kadar insanlıktan uzaklaştıran. El İnsaf...

Nazım Hikmet'in Kız Çocuğu şiirinde dediği gibi;

Çocuklar öldürülmesin,
şeker de yiyebilsinler.

Bizi düşman edenlerin keyfi yerinde nasıl olsa kendi evlatları korumalarla, zırhlı araçlarla geziyor, bizim maruz kaldığımız tehlikelerin zerresini barındırmayan elit mekanlarda takılıyorlar. Tek dertleri borsaya bişey olup olmadığı enseleri kalın nasıl olsa paraları da sıfırladıkları için rahatlar.

Ya berkinin katilleri nerede nasıl uyuyorlar başlarını yastığa koyunca ya da uyuyabiliyorlar mı acaba? Şimdiye kadar çıkıp ben çektim o fişeği atan silahın tetiğini diyen çıkmadığına göre uyuyabilecek genişlikte bir vicdana ahlâka sahipler. Aradan aylar geçti soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı mobese yok, güvenlik kamerası kaydı yok ifadesinde orada olduğunu bile kabul eden yok yok oğlu yok... Kim bu silahın ucundaki el ta fizandan atılmadı ya bu ama devletin olayı aydınlatmak gibi bir niyeti yok daha önceki cinayetleri gibi bunu da örtecekler ya da sürüncemede bırakıp en sonunda birinin üstlenmesini emrettikten sonra hikayeden cezalarla kurtulmasını sağlayacaklar...

6 Mart 2014 Perşembe


Recep İvedikleştiremediklerimizden misiniz?

0 Yorumgaçlı Okurcan
recep_ivedik_4

Yurt dışından gelen akrabalarla gezelim dedik bir filme girelim diye ısrar ettiler ben Eyvah Eyvah 3 ya da Düğün Dernek izleriz diye düşünürken içimizdeki irlandalının itirazları sonucu kader mahkumu olarak Recep İvedik 4 bileti almış seansın başlamasını beklerken buldum kendimi. Allahtan biletleri akrabalar ısmarladı yoksa para verip izlemiş olsaydım inanın çok üzülürdüm. Komik mi film evet komik yer yer gülüyorsunuz amaaa 117'dakika olduğu iddia edilen film bi türlü bitmek bilmiyor arkadaş, ömrümde bu kadar usandığımı hatırlamıyorum antraktta bitse de gitsek moduna girdim.

Espiri seviyesi yerlerde hatta yok gibi bişey en iyi espirinin "taylan koyumda yaylan" olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalınca insan yıkılıyor ister istemez. Serinin daha önceki bölümleri açık ara daha iyiydi hatta en iyisi kesinlikle ilk filmdi, seride kalite dramatik bir şekilde gittikçe düşüyor.

Oyunculuktan söz etmeye dahi gerek yok zira ortalıkta şahandan başka oyuncu yok sanki yoldan geçeni çevirip cast'a yerleştirmişler, konu desen evlere şenlik gerçi bu kadar basit bir senaryonun bile sonunun bağlanamamış olması ne kadar özensiz çekildiğinin kanıtı adeta. 

Yazarken bile darlandım Şahan Gökbakar daha ne kadar Recep İvediğin ekmeğini yer bilemem ama bu şekilde devam edecerse gelecek film nasıl olur düşünmek bile istemiyorum.
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa