Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Ocak 2014 Pazartesi


American Hustle - Düzenbaz

0 Yorumgaçlı Okurcan

American Hustle - Düzenbaz gerçek bir hikayeden uyarlanmış kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Karakterler arasında yaratılan çatışma o kadar etkileyici ve derin ki ister istemez kendinizi kaptırıyorsuz. Tempo bir an olsun düşmüyor sizi sıkmıyor aksine sonuna kadar oldukça eğleniyorsunuz. Yönetmen David O. Russell cidden çok iyi bir performans sergilemiş. Irving Rosenfeld rolünde Christian Bale ve Amy Adams (Sydney Prosser) tek kelimeyle muhteşem döktürmüşler resmen hele Jennifer Lawrence (Rosalyn Rosenfeld) ondan bu denli iyi bir oyunculuk beklemezdim beni cidden şaşırttı gerçi filmde fazla izleyemiyoruz ama olsun ekranda görebildiğimiz sahnelerde oyunculuğunu konuşturuyor.

Konuya gelecek olursak Irving Rosenfeld (Christian Bale) insanların kredi ihtiyaçlarını sömürerek para kazanan bir dolandırıcı, Sydney Prosser (Amy Adams) ile tanışana kadar ufak tefek işlerle yolunu buluyor ama onunla tanışıp ortak olduktan sonra işleri o kadar iyi gitmeye başlıyor ki çok geçmeden FBI'ın dikkatini çekiyorlar. Tabi FBI ajanı Richie DiMaso (Bradley Cooper) tarafından yakalanmaları uzun sürmiyor FBI onlara iki seçenek sunuyor bizimle çalışın büyük suçluları yakalamamıza yardımcı olun ve paçanızı kurtarın ya da yıllarca içeride kalırsınız. Mecburen kabul ediyorlar ancak operasyon onları öyle tepe noktalara öyle karmaşık ilişkilerin ortasına sürüklüyor ki neyse kısa keseyim utanmasam bütün filmi anlatıcam :)

Sadede gelecek olursak bu filme kötü diyeni döverim, izlemeyen kaldıysa mutlaka izlesin şiddetle tavsiye ediyorum...

Şimdiden iyi seyirler ;) 



american_hustle-amy_adamsamerican_hustle-jennifer_lawrenceAmerican-Hustle-Christian_Bale-Bradley_Cooper

American Hustle - Düzenbaz Fragman

21 Ocak 2014 Salı


Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ateş Edecek Misin

0 Yorumgaçlı Okurcan

Yüzyüzeyken Konuşuruz çok yeni keşfettiğim bir grup sırf bu yüzden çok hayıflandığımı söyleyebilirim onlar çalarken tuhaf bir huzur kaplıyor içinizi. Sözleri ve müziği ile muhteşem parçaları var mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim...
Ateş Edecek Misin Şarkı Sözleri:

Sıkılmıştım ben de biraz
Hep aynı yerde durmaktan
Yanında olmak varken
Hep arkanda koşmaktan

Beni bu kentte tutan
Boğazı değil, geçmişimdir
Sen nasıl gidiyorsun
Hep merak etmişimdir

Yarın sabah
Geri gelmeyecek misin
Ben mi kalkayım yoksa
Çayı sen demleyecek misin

Madem öyle
Lafı uzatmaya gerek yok
Ben mi öleyim yoksa
Ateş edecek misin

Rahatsız ediyorum ama
Çiçeğe su verdin mi
Evet bunun için aradım
Başka ne olabilir ki?

Ha bir de yola çıktığın zaman
Hangi köprüyü seçtin
Tam beş saat olmuş
İzmit’i yeni mi geçtin

Yarın sabah
Geri gelmeyecek misin
Ben mi kalkayım yoksa
Çayı sen demleyecek misin

Madem öyle
Lafı uzatmaya gerek yok
Ben mi öleyim yoksa
Ateş edecek misin

Yarın sabah
Geri gelmeyecek misin
Ben mi kalkayım yoksa
Çayı sen demleyecek misin

Madem öyle
Lafı uzatmaya gerek yok
Ben mi öleyim yoksa
Ateş edecek misin

17 Ocak 2014 Cuma


Laf ola torba dola

0 Yorumgaçlı Okurcan

Bazı şeylerin tadı iyiden iyiye kaçmaya başladı iki satır sohbet etmeye çalıştığın neredeyse her kadın kendine yazdığını zannettiğini farkedince insan hayattan soğuyor.

Yahu arkadaş naber nasılsından öteye bir konuşma faslından sana yazılıyor manasını çıkartıyorsan ya kişilik bozukluğu vadır sende ya da megalomansındır bu kadar net.

Üstelik kendilerine yönelik muhabbet girişimlerini bu şekilde algılayıp püskürttükten sonra "yea ben çok yanlızım" triplerine girmeleri de cabası.

Yahu ablacım artık anla ne sen prensessin ne de senle iletişime geçmeye çalışan erkekler öpülmeyi bekleyen kurbağa bırak bunları.

Neyse bu da böyle bir anımdır...

9 Ocak 2014 Perşembe


Artık hepimiz fişleniyoruz

0 Yorumgaçlı Okurcan
Bundan uzun yıllar önce sadece devletin hassas noktalarında görev yapanlar hakkında araştırma yapılır bilgi notları toplanır ve tehlikeli örgütlere mensup insanlar ile yakın çevreleri fişlenirdi. Fişlemeler ve güvenlik araştırmaları neticesinde nice canlar haybeye yandı İnsan haklarına aykırıda olsa devletin güvenlik gerekçesiyle yaptığı başka demokratik devletlerin de yapmadığı söylenemeyecek bir eylemdi bu. 

Günümüze gelirsek ben artık devletle ucundan bucagından teması olan her vatandaşın bir dosyası olduğuna inanıyorum bunun için de kendimce haklı gerekçelerim var zira kabak gibi ortaya çıkan gerçekler inancımı kuvvetlendiriyor.Daha birkaç gün önce gazetelerde yayınlanan Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin fişlendiği haberi yeter de artar bile yahu adamların işi gücü yok sanki, bütün öğrencileri takip edip şu şunla geziyor, bu bunla duygusal ilişki içinde öbürü berikiyle sohbet ediyor diye tek tek fişlemişler. Terör ve yasadışı örgütlenmelerle bağlantılı gençler olsa bir nebze anlarım zira ortada toplumun güvenliği gibi bir gerekçe olur ama sıradan öğrencileri onla konuştu bunla çay içti şunla ağaç dibinde pinekledi diye fişlersen daha kimleri ne gerekçelerle fişleniyor allah bilir...

Son 5651 sayılı yasada yapılmak istenen değişiklikle artık internet kullanıcılarını da fişleyecekler servis ve yer sağlayıcılar üzerine ağır yükümlülükler getiriliyor yasalaştığı takdirde artık Ulaştırma Bakanı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı kafasına göre istediği her siteyi engelleme hakkına kavuşacak.İstenmeyen içeriğe sahip sitelere url,ip ve dns üzerinden engelleme yapılabilecek. En vahimi anahtar kelimeler yasaklanabilecek ve bireylerin internette neler yaptığı (hangi sitelerde gezdiği neleri aradığı vs ) kayıt altında tutulup epey bir süre saklanacak.

Kısacası sansür kulvarında çin ve suudi arabistanı aratmayacak hatta geçecek düzenlemeler...

Pes vallahi de billahi de pes.

Ne diyeyim hayırlı olsun artık ne kadar hayırlı olabilirse.
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa