Ne Mutlu Türküm Diyene

29 Aralık 2013 Pazar


Hanımlar tacizden kurtulmanın garantili yolu burada yetişin :)

0 Yorumgaçlı Okurcan
tacizden_korunma


Kadınlarımızın neredeyse en büyük sorunu tacizden kurtulmanın yolunu taylandlılar bulmuş içinde suni penis bulunan külotlu çorap,külot ve etek üretmeye başlamışlar :)

Bu ürünü kullanan bir kadını gören erkeğin içindeki taciz etme dürtüsünü engellediği söyleniyor ee boru mu kocaman şeyin kabarıklığını görünce doğaldır diyeceğim de lakin ülkemizde er kişilerin travestilere olan meyli düşünülürse bizim abazalara sökmez diyorum ben :)

Aslına bakarsanız 3. cinsler açısından oldukça aşşağılaycı bir yöntem ama durum çok absürt o yüzden komik geldi paylaşmak istedim. Okurcanlarım arasında varlarsa kendilerinden peşinen özür dilerim...

Bu absürtlüğe en iyi Quentin Tarantino'dan - Bağlama Solo gider diyorum








Şaka şaka ne quentini yahu bağlamayı çalan Çetin Akdeniz ona çok benziyor ama :)

25 Aralık 2013 Çarşamba


Ayrımcılığın daniskası - Apartheid rejimli lüks siteler

0 Yorumgaçlı Okurcan
Dün sosyal medyada yer alan bir mektup başımdan aşşağıya kaynar sular dökülmesine neden oldu. İstanbuldaki lüks bir site yönetimi sitede ev işlerine yardımcı olarak çalışan emekçilere birer bildiri göndermiş çalışanlar ring otobüslerine yoğun saatlerde binince site sakinlerinin ayakta kalmalarına neden oluyorlarmış bu saatlerde kullanmasınlarmış rica ediyorlarmış vay arkadaş. Tamam çalışanlarınızı emekçileri kendinizdan aşşağı bir seviyeye konumlandırdığınızı biliyordukta neredeyse ırkçı bir gözle baktığınızı görememişiz. Kendimi bir anda 1950'lerin Amerikası ya da Güney Afrikanın Apartheid rejimi altında yaşıyormuş gibi hissettim. Zira ancak bu dönemlerde böylesi bir metin yazılabilirdi bu nasıl bir ayrımcı kafadır bu ne kadar büyük bir saygısızlıktır pes.

Madem site sakinleri ayakta kalıyor paranız mı yok bir iki tane fazladan ring aracı kiralarsınız ya da çalışanlar için ayrı ring arabası koyarsınız olur biter neden emekçileri mektup göndererek 2. sınıf insanmış gibi hissettirip aşşağılarsınız ki?

Metin aynen bir zamanların meşhur sözünü anımsattı bana "halk plajlara akın etti vatandaşa yer kalmadı"

ayrimcilik
"Değerli Çalışanlar, Sizlerin de bildiği gibi Rings Servisimiz site sakinlerimizin talebi ile düzenlenmiş ve sadece onların kullanımları için sunulmuş bir hizmettir.

Yoğun saatlerde Site Sakinlerimiz ayakta kalmakta ve bu da site sakinlerimizin memnuniyetsizliğine sebebiyet oluşturmaktadır.

Bu nedenle dairelerde "Yardımcı Bayan" olarak görev yapan çalışanların ring servisini çok yoğun saatler olan akşam 16:00, 18:00 ve 19:00 seferlerinde kullanmamalarını önemle rica ederiz."

18 Aralık 2013 Çarşamba


The Hobbit: The Desolation of Smaug - Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları

0 Yorumgaçlı Okurcan
the_hobbit_desolation_of_smaug

J.R.R. Tolkien'in ölümsüz eseri The Hobbitten uyarlanan The Hobbit: The Desolation of Smaug diye başlamak istiyorum sözlerime zira film eklemeler ve çıkartmalar sayesinde kitapta ki hikayeden ziyade Peter Jackson'un kafasında yarattığı bir kurguya dönüşmüş desem yeridir. Ha fena mı olmuş hakkını yemeyelim adam kütür kütür film çekmiş beğenmeyen taş olur :) Gerçi Peter Jackson Cin Ali'yi çekse o bile olay olur adam işini biliyor.

Filmin isim çevirisi ise tamamen facia Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları nedir yahu insan smaug'un harabeleri falan diye çevirir bari :)

Görsel efektlere ve atmosfere söyleyecek tek kelime yok koca orta dünyayı uğraşıp didinip yeniden yaratmışlar nerde bizim sinemadaki uydur kaydır efektler nerde bu aralarında çağlar var.


evangeline_lilly
Evangeline Lilly - Tauriel
Peter Jackson kimine göre gereksiz bir iş yapmış Tauriel'i ( Evangeline Lilly ) eklemekle arkadaş bir kadına bu kadar mı yakışır elf olmak insan büyülenmeden edemiyor biraz boydan güdük olmayaydı eyiydi ama olsun bu kadar kusur kadı kızında da olur.Smaug ise oy oy oy hayatımda ilk defa bir ejderha karakteri karşısında harbiden afalladım bu kadar güzel modelleme olamaz hatta en az Yüzüklerin Efendisi serisindeki gollum kadar başarılı diyeyim gerisini siz anlayın. 

Eleştirilere baktımda ortadan giden pek yok ya yere göğe sığdıramıyorlar ya yerin dibine batırıyorlar gereksiz yere. Altı üstü bir film bu sanki hayat memat meselesiymiş gibi ciddiye almanın bi anlamı yok izleyin iyi vakit geçirin diye yapılmış bişey.

Konuya hiç girmek istemiyorum ne dersem spoiler olacak o yüzden tek söyleyebileceğim çok enteresan bir sonla bittiği :) 2 saat 40 dakika kadar uzun bir filmin öyle bitmesi insanda biraz hayal kırıklığı yaratıyor aynı dizi mantığı gibi ee nolcak şimdi diye kala kalıyorsun ve ister istemez serinin 3. filmine hallenmeye başlıyorsun aslına bakarsan güzel mantık biraz ticari ama olur o kadar.


Gidin sinemada izleyin benden tavsiye pişman olmazsınız.

8 Aralık 2013 Pazar


Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar..

2 Yorumgaçlı Okurcan
ankara_kar_yagisi
Fotoğraf için lollacığıma teşekkürler :)

Dün ansızın bastıran karla Ankara başka bir kimliğe büründü daha bir güzel geliyor artık gözüme sanırım karın bu kadar yakıştığı başka bir şehir daha yoktur bu coğrafyada. Manzara insanın aklına ister istemez Yılmaz Erdoğan'ın Ankara şiirindeki Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar.. / asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar... dizelerini getiriyor. Ne yapalım bizde güzelliğe kapılıp aldık nevaleleri ipin ucunu kaçırmasaydık iyiydi :) Üzerinize afiyet hâlâ başım ağrıyor ve midem biraz nanemolla.

Umarım bir süre daha bu özel ve son zamanlarda nadir görebildiğimiz misafir şehrimizde kalır da doyasıya tadını çıkartır çocukluğumuzda kartopu oynadığımız, naylon poşetlerle tepelerden dik sokaklardan kaydığımız, üşüyünce hemen apartmanlara kaçıp kalorifer peteklerinde ellerimizi ısttığımız günlerin nostaljisi ile avunuruz.


fethiyespor

Değinmek istediğim bir başka konu var Fethiyespor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta seremoniye üzerlerinde "Yüce Atatürk" yazılı tşörtlerle sahaya çıkmasının "aslında" nasıl bir gerekçeyle suç kabul edilip PFDK'ya sevkedildiklerini merak ediyorum zira beyan edilen gerekçe gayet komik bana inandırıcı gelmiyor bazı "insanların" Atatürk hazımsızlığı malum ama bu kadar da olmaz ki bilader ellerinine geçirdikleri her yerde yurtsever insanları saçma sapan ipe sapa gelmez gerekçelerle, zora koşmaktan, ötekileştirmekten nasıl bir keyif alıyorlar anlamıyorum. Sahaya her türlü abidik gubidik siyasi mesajlar içeren şeylerle girmek serbest ama "Yüce Atatürk" yazan tşörtle girmek yasak öyle mi? Vay arkadaş bu günleri de gördük nihayet. Utanmasalar sokaklarda Atatürk ve onu çağrıştıran kıyafetleri giyen, takıları takan adamları da toplayıp atacaklar içeri, trafik polislerinin diger stickerleri görmezden gelip Atatürk stickerli arabalara kestikleri cezalarda hafızada henüz.

Allah sonumuzu hayır etsin...

3 Aralık 2013 Salı


KARMATE - Yağarsa yağmur yağar

0 Yorumgaçlı Okurcan


Bu aralar fena halde karadeniz şarkı ve türkülerine sarmış durumdayım :) Hele hele Karmate'ye bayılıyorum saçma sapan şarkıcılar piyasayı kasıp kavururken böyle güzel gruplara haksızlık ediliyor kanımca, hakettikleri değeri görmüyorlar.Solistleri Resul Dindar'ın sesine ise diyecek söz yok adeta insanı alıp başka diyarlara götürüyor. Bu arada dip not; Karmate lazca Değirmen anlamına geliyormuş enteresan bir isim seçimi...
Karmate - Yağarsa yağmur yağar Sözleri

Yağarsa yağmur yağar
Ben zate islanmişim
Gelursa yarum gelur
Zate Göreslanmişim

Verane yaylalara
Atli gezerum atli
Boyle yazilmiş kader
Benmiyim kabahatli

Ay'a bak hele ay'a
Bi tarafi silinmiş
Zavalli bu gönlumun
Açan çiçeği solmiş

Kar yağdi bizum köye
Çiçekleri görunmez
Acisi zordur ama
Sevdaluktan elinmez
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa