Ne Mutlu Türküm Diyene

29 Temmuz 2013 Pazartesi


Karışık

0 Yorumgaçlı Okurcan
Çok ama çok karışık hisler içerisindeyim rahmetli Barış Manço'nun da dediği gibi;

Sözüm meclisten dışarı dostlar
Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum
Hani dilim dilim doğrasalar beni
Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum

Ne olduğunu bilmiyorum, tanımlayamıyorum işte bu daha çok acıtıyor canımı kısacası psikolojim alt üst. Koca koca yıkılmaz zannettiğimiz insanlar böyle yıkılıyormuş demek. Ne yapalım bu günleri de göreceğimiz varmış. Hani hiç beklemediğin anda, hiç beklemediğin yerden, hiç beklemediğin birinden, hiç beklemediğin bir şekilde yersin silleyi aldığın darbenin şiddeti bir anda kıtaları yerinden oynatabilecek şiddette bir sarsıntıya döner işte o hesap...

23 Temmuz 2013 Salı


Sözün bittiği yer

0 Yorumgaçlı Okurcan

Bir ülkenin başbakanı hemde iftarda yaptığı konuşmada "Türkiye 'de bir kişi, iki kişi, üç kişi, dört kişi polise şiddet uygularken ölüyor, twettler, faceboklarla, dünyanın altını üstüne getiriyorlar ama öbür tarafta şu ana kadar Mısır'da 300 kişi ölüyor, bunların 53 tanesi namaz kılarken ibadet esnasında kurşunlanarak öldürülüyor, dünya sessiz. Niye konuşmuyorsunuz? Hadi bunun karşısında da konuşun. İkircikli olmanın anlamı yok" diyorsa eğer (yok canım dememiştir diyenler için videosunu da koydum) artık söylenecek bi söz kalmamıştır.Bir yetkili nasıl olur kendi ülkesinde gösterilerde hayatını kaybeden insanların durumunu değersizleştirmeye çalışır üstelik doğru olmayan ifadelerle.Gezi parkı direnişinde ölen insanların hiçbiri polise şiddet uygularken ölmedi aksine bilakis polisin orantısız güç, aşırı şiddet uygulamaları sonucu hayatını kaybetti.Ne yapsaydı vatandaş kendi canı gitmiş, kendi kanı dökülmüş, arkadaşı, kardeşi, dostu hayatını kaybetmiş, hatta gözlerini yitirip sakatlanmış, tepkisiz mi dursaydı? Bazıları gibi kendi vatandaşı hayatını kaybetmişken sessiz, tepkisiz kalıp hatta katillerine ellerine sağlık 3-5 terörist eksildi diyerek el oğlu öldüğünde mi yaygara koparmalıydı?

Hangi vicdana sığar bu sözler ya da hangi insaf ölçütleri ile izah edilebilir ki, nasıl bir düşünce yapısıdır bizi yöneten...

Allah sonumuzu hayır etsin...

19 Temmuz 2013 Cuma


uefa-muefa mevzuları

0 Yorumgaçlı Okurcan
FenerbahçeHayret edilmeyecek gibi değil tüm şike delilleri para trafiği itiraflar ortadayken steaua bükreş'e 1 yıl ceza verip erteleyen uefa ve uefa tahkim kurulu hazretleri her ne hikmetse iş türk takımlarına gelince azrail kesildi Fenerbahçe'ye 2 yıl Beşiktaş'a 1 yıl men'i layık gördü. Önce 4 maç üzerinden görüleceği söylenen dava da maç sayısının bir ana 8'e çıkmasını geçtim ortada iç bir maddi delil bile yokken cezaya hükmetmeleri cidden çok enteresan tabi buna içimizdeki irlandalılar diyebileceğimiz bir kısım Galatasaraylılar ve yekün halinde Trabzonsporluların bizim aleyhimize önyargı oluşmasına katkısıda yadsınamaz.

Neyse efenim biz kaderimize küselim derken cas'a taşınan davada çıkan yürütmeyi durdurma kararı ise işin içinden çıkılamaz hale gelmesine neden olacak gibi duruyor diyelim bizimkiler elemelere katıldı tur atladılar cas cezayı onaylarsa ne olacak bizimkilerin yerine alt sıradaki takımlar mı gidecek yoksa yekten bu sene ki avrupa macerası kapanacak mı. Alt sıradakileri kabul etmezlerse bu takımların doğan hak kaybı nasıl karşılacak ya da erteleme veya cezaya gerek yok hükmü çıkarsa bizim takımların halie hazırda oluşmuş borsa-gelir vs kaybını kimden tahsil edeceğiz vs vs

Sorular sorular sorular...
Gezi olaylarınn etkisi spor camiasına da sirayet etti sonunda. Milli basketbolcumuz Cenk Akyol röpörtaj verdiği sırada uzatılan yandaş medya ntv'nin mikrofonunu tokatlaması ve layık olduğu yerde süründürmesinin ardından milli takım kadrosuna alınmaması ve yetkililere neden sorusunu sorduğunda "devlet - emir büyük yerden" diye yanıt alması basketbol camiasında aslında kıyameti koparması gerekirken kimsenin korkudan gıkını çıkartamaması ne hale geldiğimizin apaçık bir göstergesi.

ne desem bilemedim...

10 Temmuz 2013 Çarşamba


Ondan bundan birazda şundan bölüm 26

0 Yorumgaçlı Okurcan
*Bu aralar havuza gitmeye niyetliyim ama gel gelelim hayat bana nanik yapmaktan geri kalmıyor her seferinde bir bahane bir engel çıkartıyor Ankara'nın kuru sıcağında pişmeye devam ediyorum mecburen.Haliyle beyin sıcaktan hafiften eriyip krem peynir moduna geçti üç vakte kadar kafama huni takıp hülooogg diye sokaklarda dolanmaya başlarsam ve gazetelere sıcaktan kafayı yiyen gencin dramı başlığıyla malzeme olursam şaşırmayın :)

***iş bu sebepten (bir üstteki madde) genelde uzun uzun yazdığım ondan bundan birazda şundan köşesini bu seferlik kısa tuttum kusura bakmayın bana da yazık ama :)

*Yiğit Bulut en nihayetinde muradına erdi başbakanın başdanışmanı ünvanını kaptı :) Daha 2008 yılında Başbakanı hitlere benzeten yazı yazan yiğit nasıl olduysa bir anda hidayete erdi ve 180 derece dönüşle akp'nin has adamı oluverdi o zamandan bu yana yaptığı saçmalamaların,gerçekleri eğip bükmenin,koşulsuz desteğin ve yağ yakmanın elbet bir getirisi olacaktı kariyerideki bu "büyük" sıçrama için kendisini tebrik etmek lazım :)

*Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Mustafa Sarı'nın ardından Ali İsmail Korkmaz'da hakka yürüdü umarım katilleri hesap verir ve gereken cezaları alır demek istiyorum ama gel gelelim elinde palayla gezenin serbest kaldığı oyuncak su tabancası taşıyanın tutuklandığı bu günlerde adalet kavramının içinin gayet boş olması bu temennimi anlamsız kılıyor yazık gerçekten çok yazık yitip giden bu beş fidanın, gözlerini çıkarttığınız daha nicesinin vebalini nasıl ödeyeceksiniz ruz-i mahşerde...

2 Temmuz 2013 Salı


Allahın Takdiri dağıtılmaya başlanmış yetişenin elinde kalıyor

0 Yorumgaçlı Okurcan
Epeydir yazmaya karşı bir hevessizlik var içimde sebebi belki geleceğe dair kaygılarım belki içinde bulunduğum ülkeme dair karamsar ruh halidir bilemiyorum. İçimde birikenleri yazmak isterken ucundan döndüğüm ,neredeyse yazının yarısındayken bıraktığım, hatta yayınla düğmesine basacağım yerde tümden sildiğim yazı çok oldu. Umarım en kısa sürede geçer bu halet-i ruhiye zira gerçekten sıkıldım bu durumdan.

allahin_takdiri

Birileri çıkar Allahın Takdiri belgesi basar, bir "milli" eğitim müdürü çıkar din kültürü öğretmenlerine “Sizler okul müdürlerinin başdanışmanısınız. Okul müdürü bir adım atacak, size soracak. Müdürler kusura bakmasın. Bundan sonra işler ve işlemler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu valilik de böyle istiyor. Milli eğitim müdürü de böyle istiyor. Biz de böyle istiyoruz. Allah da böyle istiyor” der nerden tutsan elinde kalır bu insanlara dinden haberleri yok demek istemiyorum zira ağır bir kelam olur ama yaptıkları düpedüz şirk sınırları içerisine girmekte bilmem farkındalar mı? Birey kendine müslüman diyorsa eğer haşa kendini Allah gibi konumlayarak onun adına hareket ediyor intibaa bırakamaz. Kalkıp Allahın Takdiri diye belge düzenleyemez ya da Allah böyle istiyor diye söylev çekemez kimseye, neyse bu sıkıcı mevzuları geçelim.

Bu arada bu gün 2 temmuz malum Sivas Katliamının yaşandığı meşhum gün ülkenin geldiği hale baktıkça yeni sivaslar olmaz diyemiyorum zira karanlık zihinler ve zihniyetler egemen artık.

Gelde geleceğe dair umut besle...
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa