Ne Mutlu Türküm Diyene

31 Ağustos 2012 Cuma


Neo Osmanlı

0 Yorumgaçlı Okurcan
Uzun yıllar boyu terörden en çok çeken,bu belayı başımızdan defetmek için nice canlar feda eden,yurdumuzu imar etmeye,fabrikalar kurup vatandaşların gönencini arttırmaya, gençlerimizi adam akıllı eğitmeye yarayacak milyarlarca doları askeri harcamalara,terörle mücadeleye gömen bir ülke olmamıza rağmen şu anda devletimizin bilfiil suriyedeki terörü destekliyor olması çok acı, Hatay'ın adeta bekaa vadisine döndürülmesi ise çok ironik.

"Mülteci" olarak geldikleri Hatay'da başka din ve mezhepten insanları daha en baştan huzursuz etmeyi başardılar esnaftan para ödemeden alışveriş yapmak,yemek yemek içmek sonra parasını ödemeden gitmek,silahlarla dolaşmak hatta insanlara açıkça Suriye'den sonra sıra sizde diye tehdit etmeler vs vs polis ve jandarma çaresiz zira devlet destekliyor, adamlara dokunmayın diye talimat bile gelmiştir mutlaka ama bizim devletin yetkililerine bakarsan böyle vahim şeyler hiç olmamış herşey süt liman "yersen".Sorsan mültecilere yapılan yardım sadece insani ama adamların kendi internet sitelerinde ordu merkezleri "Hatay",batılı medyayla yaptıkları röpörtajlarda bizden  aldıkları silah yardımını inkar etmiyorlar


Adamlar geceleri mülteci kamplarından Suriye'ye sızıp operasyon yapıp dönüyorlar yaralılarına bile kendi vatandaşımızdan önce bakıyoruz pes.

İnsanlar fikirleriyle onlara karşı gelince iktidar yanlıları diktatörü mü destekliyorsun şöyle zalim böyle zulüm mangalda kül bırakmıyorlar ama Suriye'ye "demokrasi" getirecek tiplere bakıyorsun el-kaidenin uzantıları sağda solda cihatçılık oynayan eli kanlı katiller sürüsü ve batının satın aldığı devşirdiği suriyeli askerler bu kitle mi demokrasi getirecek insanlara huzur verecek adamlar buldukları ilk fırsatta milletin kafasını uçuruyor katliam üstüne katliam yapıyorlar.Daha birkaç gün önce suriye ordusu yaptı dedikleri deraya katliamını "muhalif","demokrasi aşığı" (terörist)lerin yaptığı ortaya çıkmadı mı?


Başka bir ülkede yaşanan iç savaşın tarafı haline gelmek,orada çoluk çocuk ayrımı yapmaksızın dökülen kanların vebali altına girmek kendine "müslüman" diyen ezici bir çoğunlukla ülkeyi bir partiye yönettiren insanların nedense hiç umrunda değil.Umrunda olsa tepki gösterir ve bu saçma politikaya devam etmelerini engellemeye çalışırlardı oysaki muhteremlerden tık yok.Allahtan da mı korkmuyorsunuz kardeşim?

Birileri köşelerinden bu insanlara göbeğini kaşıyan adam,bidon kafa,koyun sürüsü dediğinde haklı olarak kızıyorlar ama son tahlilde geldiğimiz durum bu aşşağılayıcı nitelendirmeyi yapan insanların gözlemlerinde pek de haksız olmadığını ortaya koyuyor.

Tarihini bilmeyen,bilmediği için de ders alamayan toplumsal hafızası en fazla bir ayla sınırlı olan güzide insanlar onları yönetenlerin sattığı sahte ilüzyonun peşinden son sürat koşmaya devam ediyorlar.Önlerindeki duvarın farkına varmadan zira gözler kapalı.

Neo osmanlıcılık oynuyoruz, birazda batının gaz vermesiyle emperyalizm hayaliyle yanıp tutuşuyor bizi yönetenler Türkiye'de herşeyi hallettiler sıra nizam-ı aleme geldi orta doğunun tek hakimi biz olacakmışız güya :) Yedirirler mi adama ortadoğudaki petroller dururken o bölgenin hakimiyetini? Hele hele Amerika,Rusya ve Yeniden uyanan dev Çin iştahla doğal kaynakların peşindeyken?

Adamın mabadından şırıngayla kan çekerler kamil...

Osmanlıcılık hayaliyle yapmadıkları saçmalık kalmadı Osmanlıcılığın bir hayrı olsaydı Osmanlı'nın kendisi yıkılır mıydı?

27 Ağustos 2012 Pazartesi


Ömer Hayyam - Haram

0 Yorumgaçlı Okurcan
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam?
Ben haramı helalı karıştırmam.
Seninle içilen şarap helaldir,
Sensiz içilen su bile haram.



Ömer Hayyam

23 Ağustos 2012 Perşembe


İşler Güçler'e bağlandım kopamıyorum

1 Yorumgaçlı Okurcan
isler_gucler

Ciddiyim perşembe akşamları İşler Güçler'i izlemezsem gözüme uyku girmiyor ha çok mu güzel, çok mu komik bir dizi yoo ama bir süre sonra insanı kendine bağlıyor orası kesin.Yakışıklı değil ama sempatik yani :) Paçasından samimiyet akıyor desem yeridir zira dizideki ana karakterler Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz kendi adlarıyla yer alıyorlar kısacası üç aşşağı beş yukarı kendilerini oynuyorlar karakterleride bununla beraber hayat hikayelerinden esintiler içeriyor bu güne kadar oynadıkları yapımların adlarına kadar.

Belkide adamların dizideki kaybeden olması empati babında çekiyordur beni,aşk desen üçü de ofsayt iş desen sallantıda bazı yönlerden aynı bana benziyorlar :)

Dizide arada yer verdikleri başka yapımlardan sahneler,başka karaktererin taklitleri,göndermeler yok mu yiyor bitiriyor insanı kendileriyle bile dalga geçen adamlar doğal olarak piyasa işlerini de ti'ye alıyorlar.

Ancak yan karakterler maalesef kendileri kadar başarılı değil ama olsun o kadarcık kusur kadı kızında bile olur.

Dizide ne nedir kim kimdir anlatmaya gerek yok, zaten tek bölümde herşeyi kavrayabileceğiniz kadar basit şimdiye kadar izlemediyseniz mutlaka izleyin birkaç bölüm alışma evresine verin sonra pişman olmayacaksınız. 

sadi_celil_cengiz  ahmet_kural  murat_cemcir
İşler Güçler Fragman

21 Ağustos 2012 Salı


Uzaylıların varlığının kesin kanıtı.

0 Yorumgaçlı Okurcan
uzayli


Adam haklı beyler dağılın :)

19 Ağustos 2012 Pazar


Herkese şeker tadında hayırlı bayramlar dilerim

0 Yorumgaçlı Okurcan
ramazan_seker_bayrami_fırat
Eee okurcanlar işte yepyeni bir bayramda daha beraberiz istisnasız hepinizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. İnşallah sağlık,mutluluk ve huzur peşinizden hiç ayrılmaz gönlünüz sevgi, cebiniz parayla dolar, taşar... (Şeker Bayramı - Ramazan Bayramı polemiği yaptığınızı görmeyeyim :) )

14 Ağustos 2012 Salı


Şaka gibi süper kupa maçı

2 Yorumgaçlı Okurcan
FenerbahçePazar günü cümbür cemaat maaile televizyona kitlendik hesapta ağız tadıyla Fenerbahçe ve yeni transferlerini Galatasaray karşısında hemde süper kupa maçında izleyecektik.Beklediğimiz kıran kırana ama centilmence bir maç olması göze hoş gelen futboldan keyif almaktı.Maçın başlamasının ardından geçen ilk 15 dakikalık süre içinde hevesimizin kursağımızda kalacağı belli oldu.Oyunun genelinde de herhangi bir değişiklik yaşanmadı Galatasaray daha üstün oyunuyla aldı gitti.Çok erken sayılabilecek bir zamanda 10 kişi kalmış rakibine karşı orta sahada pres yapamayan aksine birde pres yiyen takımla bu lig istendiği gibi bitmez.Resmen 90 dakika boyunca orta sahasız oynadık Galatasaray'ın hakkını yemiyelim adamlar azimlerini ortaya koydular hallaç pamuğu gibi attılar bizim orta sahayı, gerçi orta saha denilebilecek bir mevkii varmıydı o da şüpheli ama neyse :)Kısacası maç bizim açımızdan tam anlamıyla hüsran oldu.Kupa önemli değildi, sadece keyifli bir maç izlemek istedik onun yerine havamızı aldık.

Uzun uzadıya teknik analizler yapacak değilim o işleri gayet güzel yapan spor yazarlarımız var, Aykut hoca hakkında da çok konuşmak istemiyorum ama dinamodan farkı olmayan Miroslav Stoch neden ilk 11'de başlamadı hadi ilk 11'i geçtim sonradan oyuna niye dahil edilmedi anlam veremedim hele hele Moussa Sow'un neredeyse oyunun sonunda sahaya sürülmesi komedinin önde gideni oldu. Rakibin eksik kalmışken sok oyuna ekstra forvetini ileride bas ama nerdeee sanki çok matah bişeymiş gibi haybeye top çevirip durdular. Dirk Kuyt tecrübesi ve fiziksel gücüyle çok faydalı işler yapacak orası kesin Milos Krasic'ten de umutluyum.Ancak takımın geneli kafamda çok büyük soru işaretleri bıraktı bir an önce toparlanıp takım hüvviyetine sahip olmaları gerekli maçtan okunan açıkça takım olmaktan henüz çok uzak olmalarıydı.Umarım lig başlamadan bir an önce toparlanırlar zira daha önümüzde şampiyonlar ligi maçları var böyle giderse yandık.Berbat ötesi yönetimiyle maçı tabiri caizse katleden Cüneyt Çakır ve ekibinden hiç söz etmeyeceğim zira aklıma geldikçe sövüp sayıyorum...


asli_cakir_alptekin-gamze_bulut

Bu arada olimpiyatlarda Atletizm dalında gururumuz olan Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut'u da tebrik etmek lazım tüm imkansızlıklara ve yetersizliklere rağmen ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyarak destan yazdılar hem altın hem gümüş madalya getirerek bir ilki başardılar.

11 Ağustos 2012 Cumartesi


İki dudağın arasında ki hayatlar

0 Yorumgaçlı Okurcan
serdar_akinan
Dün en azından benim içi hiç süpriz olmayan bir gelişme yaşandı Akşam Gazetesinden 6 gazeteci kovuldu (Serdar Akinan, Nagehan Alçı, Burhan Ayeri, Ali Saydam, Cemalettin Taşçıoğlu, Barış Bardakçı).Güya gazete yeniden yapılanma içerisindeymiş de maddi sıkıntılar varmışta falan fıstık laf-ı güzaf bana hiç inandırıcı gelmedi.İşinden olanların ekseriyetinin iktidar goygoycusu olmaması hatta işine gelmeyecek yazılar yazması belki kafanızdaki soru işaretlerini aydınlatan bir ışık yakacaktır.Özellikle başbakanın "Yapılanları not ediyoruz" sözlerinin ardından yaşanan bu gelişme oldukça manidar.

Serdar Akinan hakkında iktidar yalağı medyanın uzantısı "Haber" sitelerinde onu aşşağılamak için ima edilen hatta yakıştırılan pkk'lı yaftasını ise iğrenerek gözlemledim.Bir kez daha inandım ki bizim bir kısım insanımız gücün yamacına yanaşınca şirazesinden çıkıyor insanlığını,vicdanını,izanını kaybediyor.Ha mevzu vatanseverliğe gelirse eminim Serdar Akinan bu yalaka medyanın toplamından daha vatansever ve faydalı bir gazeteci zira sadece gördüğünü ve doğru bildiğini yazıyor aman o ne der bunu yazarsam birileri kızar mı,böyle yazayım da efendi hazretlerinin gözüne gireyim diye düşünmüyor.Adam haber peşinde bir bakıyorsun kimsenin gık çıkartamadığı şemdinlide olan bitenden bahsediyor bir bakıyorsun suriyede ne var ne yok ortaya döküyor bizim yalakalarsa masa başında ısmarlama goygoy haberciliğinde master derecesinde at koşturuyor.

Bizim muhteremleri çileden çıkaran Serdar Akinan'ın o yazısından bir kısım:

Egemen bir devleti yıkmak için isyancılara her türlü yardımı alenen yapacaksın. Silah vereceksin, kamp vereceksin, para vereceksin ve üstüne üstlük bunu alenen yapacaksın.
Binlerce sivil biraz da bu yardımlarından ötürü ölecek.

*** *** ***

Bölgenin en iyi donanmış ve büyük ordusu elinde olmasına rağmen, kendi sınırların içinde bir coğrafyada 14 gün savaşacak ama kontrolü ele geçiremeyeceksin.
Aynı anda karakolların basılacak ve şehitler vereceksin.
İspatlanamayan, ispatlanması da üretilen delillere dayandığı için mümkün olmayan davalarla onlarca generalini hapse atacaksın.
Hapse attığın generalleri emekli edeceksin.
Şamar oğlanına dönmüş o askerden performans bekleyeceksin.

Yazının devamı...

Beni okuyanlar bilirler özellikle Nagehan Alçı'yı hiç sevmem ama inanın onun işsiz kalmasına bile üzüldüm.Gerçi eş durumundan ve kendi bağlantıları sayesinde iş bulması uzun sürmeyecektir.Belki bu arada tatile falan çıkar ama işsiz kalmayacağından adım gibi eminim televizyon programları vs ile rahatlıkla geçinebilir ancak diğer köşe yazarları için aynısını söylemem pek mümkün değil.

Yazı yazmayı fikir yürütmeyi suç sayan bir devletle karşı karşıyayız içle acısı olansa bunun 21.yüzyılın Türkiye'sinde olması.Hâlâ insanlar gözaltına alınıp evleri arandığında bulunan kitaplar suç unsuru sayılıyor.Yazdıkları yazılar yüzünden işlerinden oluyor hatta bu yazılar terör faaliyeti sayılıyor hapislerde süründürülüyorlar.

Hele hele en çok gücüme giden içimizden herhangi birinin kaderinin bir insanın iki dudağı arasından çıkacak hükme bağlı olması.


Allah sonumuzu hayretsin

7 Ağustos 2012 Salı


Olimpiyatlardaki gurur tablomuz :)

0 Yorumgaçlı Okurcan
2012_madalyalar

Londra'da düzenlenen 2012 Yaz olimpiyatları neredeyse bitmek üzere Olimpiyat tarihimizdeki en geniş sporcu katılımı sağlamamıza rağmen şimdilik hepitopu 1 adet bronz madalya kazanabildik maşallah :) Devamının geleceğide şüpheli.Eskiden oldukça iddialı olduğumuz branşlarda bile sıfır çektik.Spor Bakanımız umarım ellerini başının arasına koyar ve nerde yanlış yapıyoruz diye düşünür pek ümidim yok ama olsun en azından temennim bu yönde.

Bana kalırsa ülkemizde futboldan gayri pek bir spor dalına yatırım olmadığından (sponsorlar ve kendi çabalarıyla gelişen basketbol ve voleybol hariç) oluyor bu naçizane tablo.Gerçi yatırım yapsan ne değişecek okul-dershane-özel ders sarmalından çıkamayan çocuk hangi ara spora yönelecekte bir spor dalında profesyonel olacak,derece yapacak,rekor kıracak.Okullarda ciddi ciddi spor dersleri konulmadığı hatta yetenekli gençler için spor okulları açılmadığı sürece hezimetimiz devam eder.Arada sırada ailesinin ve kendisinin özverili çalışmalarıyla madalya alacak gençlerimiz haricinde bir başarımızın olacağını da zannetmiyorum.

İnsanlar çocuklarının spordan da para kazanabileceği,kariyer yapıp gelecek kurabileceği ortama kavuşmadıkları bir ülkede neden spora yöneltsinler ki?

Neyse daha fazla kafanızı şişirmeyeyim bakıp bakıp gurur tablomuzla övünelim :)

3 Ağustos 2012 Cuma


Suleyman Saidov - Ramizem

0 Yorumgaçlı Okurcan


Balkan halk müziklerine bayılırım hele hele bizdense tadından yenmez çook eskilerde Mehmet Özbek tarafından derlenip Arif Şentürk tarafından seslendirilmiş ve sevilmiş Ramizem Türküsü Süleyman Saidov tarafından öyle şahane Rock Cover yapılmış ve balkan ağzıyla seslendirilmiş ki tadından yenmez bu güzellikten mahrum kalmanıza gönlüm razı gelmedi okurcanlar dinleyin kulağınızın pası silinsin :) 

Ramizem

Bir evler yaptırdım more Ramizem sazdan samandan
Amman amman sazdan samandan
İçine girilmez more Ramizem tozdan dumandan
Amman amman tozdan dumandan


Bir evler yaptırdım more Ramizem kalaya karşi
Amman amman kalaya karşi
Nasıl çıkarsın more Ramizem babana karşi
Amman amman babana karşi

Agim Gürses - Prizren
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa