Ne Mutlu Türküm Diyene

29 Kasım 2010 Pazartesi


Mimlendim Vol.16 - Aşk Nedir?

1 Yorumgaçlı Okurcan
Allahım yarabbim ne çok popülerim bu ara (herkesin bir popisi olmalı) ağlamak istiyorum sayın okurcular mim üstüne mim hayırdır inşallah (Mabadımızı kaşıyalım nazar değmesin) sevgili ! ™ vєssєℓαм ! beni mimlemiş kendisine teşekkür etmeyi borç bilir yarışmacı diğer blogger arkadaşlara başarılar dilerim velleddalin dinimiz amin...

Konumuza gelecek olursak "Size Göre Aşk Nedir ? Bir İlişkiden Neler Beklersiniz ?" aslında bu mim bana bundan bir 5 yıl kadar önce paslanmış olsaydı ( o zaman bloğum yoktu ama olsun) eminim sayfalarca yazı yazabilirdim methiyeler düzebilirdim ama artık yazamam aşka olan inancımı kaybettiğimden mütevellit devir ekonomi devri az ve öz yazmak lazım babamızın malı değil bu bloglar diyorum:)

Aşk üzerine bazı önermelerde bulunabilirim yaşanan süreci aktarabilirim nacizane

Aşk Nedir?


*Aşk başlamadan önce midede kelebeklenme hissi yaratır öyleyse aşk kazara yutulmuş kelebektir
*Aşk başlarken kalbiniz hızlıca çarpar öyleyse aşk çok içilmiş kahvedir çarpıntı yapar
*Aşk ilk zamanlar mutluluk verir öyleyse aşk nutelladır yemeye doyamazsınız
*Aşk bir süre sonra mideni ekşitir öyleyse aşk bol miktarda içilmiş sigaradır.
*Aşk ortalarında gaz yapar öyleyse aşk koladır.
*Aşk sonlara doğru insanı kıvrandırır öyleyse aşk mide ağrısıdır
*Aşkın sonu acıdır aşk öyleyse 'bhut jolokia' biberidir tek ıssırığı bile ejderha gibi ağzınızdan alevler çıkartır.
*Aşkın son kırıntıları yıkıcıdır öyleyse aşk grayderdir ezer geçer...
*Aşk bittiğinde mantık hakim olur insanın üzerine bir olgunluk ve vakar çöker öyleyse aşk öğretmendir hemde en iyisinden.
*Aşk aslında yoktur öyleyse what is the matrix hafız?

Bir İlişkiden Neler Beklersiniz ?

Artık kuralları bildiğim için aşktan-ilişkiden hiçbir beklentim yok."Seven üzülür, Üzen sevilir" mottosunun hakimiyeti altındaki bir olgudan ne bekleyebilirsiniz ki sadece üzülen taraf ben olmayayım diyeyim.

Mim paslama kısmını geçiyorum...

İsteyenler kendi kendilerine gelin güvey olmak suretiyle mimden faydalanabilirler

28 Kasım 2010 Pazar


Parayı bulan önce arabayı sonra karıyı değiştirir

2 Yorumgaçlı Okurcan
Şeyma Subaşı
Bayan okurlarım kusura bakmasınlar ama tabiri orjinal haliyle yazmak gerektiğinden başlık birazcık kaba oldu.Şimdi gelelim başlığın nedenine; oldukça basit son birkaç gündür basınımızın memlekette başka sorun kalmamışçasına Acun Ilıcalı ve eşinin boşanmasına iltifat göstermesi neticesinde yazmak farz oldu.Acunun Hanımına göre ortada bir ihanet var ve güzide basınımızın iddasına göre de bu isim Şeyma Subaşı

Acun birazda talihinin yardımıyla televizyonda gayet başarılı işler kotardı e tabi başarının arkasından oldukça yüklü miktarda kazanca sahip oldu.Önceleri 3-5 kuruşa talim eden adam parayı görünce ne yapar önce araba yat-kat olaylarına girer.Bunlarla tatmin olur mu olmaz illaki televizyonculuğu sayesinde girdiği ortamlarda birileri onun şöhretinden ve paracıklarından yararlanmak isteyecektir.Erkekte kendinden yararlanmak isteyen kadından mutlaka faydalanacaktır simbiyotik bir ilişki.Tabi bu faydalanma aşamasında eş durumun farkına varırsa acunun başına geldiği gibi kallavi tazminatlı bir boşanma davasıda olacaktır.

Cebinde parası olmasa yolda karşılaşsalar yüzlerine bile tükürmeye tenezzül etmeyecekleri insanlarla para ve şöhret adına beraber olanlardan hiç hazzetmem...

Bu arada Tarihi Haydarpaşa Tren Garı "Talihsiz bir kaza" ile yandı.Artık isteyen rahat rahat haydarpaşaport,kılport,zırtport,pırtport yapabilir...Kim yaktı diye merak eden varsa bu portları kim yapmayı planladıysa o zihniyet yaktı tabiki ben "Kaza" olduğuna inanmıyorum....

27 Kasım 2010 Cumartesi


Seninki kaç santim?

4 Yorumgaçlı Okurcan

Hemen başlığa bakıpta ulen bu elemanıda kaybettik diye düşünen olmasın bu sizin anladığınız gibi bir ölçü değil.Greenpeace'deki emmilerin denizlerde yapılan aşırı avlanmaya yavru balık avına karşı yürüttükleri kampanya.Malumunuz (en azından bilenler için bilmeyenlerde şimdi öğrenmiş oldular) çevre konusunda biraz hassasım bu kampanyaya destek vermesem olmazdı.Sizde resimdeki linke tıklayarak kampanyaya katılın desteğinizi esirgemeyin.

Denizlerimizdeki balıklar hızla tükeniyor. Akdeniz'deki stoklarımız neredeyse bitmek üzere. Greenpeace yavru balık avcılığının ve satışının durdurulması için acil çağrıda bulunuyor.Çünkü sonuç çok açık : Küçük balık yoksa, büyük balık da yok!




Erkan Can'ın rol aldığı kampanya klibi


Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.
Oysa hala zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hala hayatta, balıkların yüzde 40’ı hala denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın herşeyi düzeltebiliriz.

Eyleme katılın! Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!

26 Kasım 2010 Cuma


Mimlendim Vol.15 - Sorular

6 Yorumgaçlı Okurcan
Sevgili hemşom KELEBEK beni mimlemiş.Mimde herhangi bir konu yok sadece 20 soru var cevaplanması gereken hadi bakalım sorularımıza başlayalım :) Epeydir soru cevaplamıyodum heyecan bastı off

1. En sevdiğiniz kelime: Merhaba
2. Nefret ettiğiniz kelime: Hayır
3. Ne sizi heyecanlandırır: Sevdiğim birini görmek.
4. Heyecanınızı ne öldürür:Kahvemin bitmesi
5. En sevdiğiniz ses: Keman sesi
6. Nefret ettiğiniz ses: Cırtlak bir kadın sesi
7. Hangi mesleği yapmak istemezsiniz: Vidanjör operatörlüğü :)
8. Hangi doğal yeteneğe sahip olmak isterdiniz: Var olan yeteneklerimle gayet mesudum.
9. Kendiniz olmasaydınız kim olmak isterdiniz: Kimse
10. Nerede yaşamak isterdiniz: Issız bir adada :)
11. En önemli kusurunuz: Kafayı çok takarım bazı şeylere
12. Size en fazla keyif veren kötü huyunuz: Takıntılarım :)
13. Kahramanınız kim: En Kahraman Rıdvan
14. En çok kullandığınız kötü kelime: has Biiiiiiiiiiiip (sansür)
15. Şu anki ruh haliniz: Bunalmış
16. Hayat felsefenizi hangi slogan özetler:Ye iç yat anı yaşa hayattan keyif almaya bak.
17. Mutluluk rüyanız: Kahve-Sigara-Sevdiğiceğim
18. Sizce mutsuzluğun tanımı: Başarısızlığa uğramak
19. Nasıl ölmek isterdiniz: Her zaman demişimdir sevdiceğimin kollarında huzur içinde.
20. Öldüğün zaman cennete giderseniz Allah’ın size ne söylemesini istersiniz: Hoşgeldin evladım ...

Mim havale etmekten bıktım ihaleyi alanların yarısı yapmıyor bende vazgeçtim.İsteyen okuyucular kendilerine havale etmişim gibi davranabilirler.

25 Kasım 2010 Perşembe


Sıkıldım

12 Yorumgaçlı Okurcan
BüyükbabaAman diyim sıkı can iyidir kolay çıkmaz deme sakın okurcan vallahi kalbim kırılır böyle bir espirinin üzerine hepten bunalımlara garkolurum umarsızca.Hayat monoton vakit ilerlemiyor çok zaman.Sanki zaman etrafımdan dolanıp akıyor ve ben sadece bakıyorum yaşananlara.İstemezmiydim her gece barlara, alemlere akayım ortamların kralı olayım bir yanımda Kim Kardashian bir yanımda Paris Hilton interneyşınıl sosyeteye adım atayım hadi kopalım dediğinde arkadaşlar kopmaya hazır olayım olmuyor maalesef karakterime ters.

Hayri Pıtır'a gidelim diyen arkadaşım bile yok yahu o derece vahim durumlar.Manita desen ömür boyu çile çekmişiz kader gülmemiş yüzümüze ki hala bekarız.Vazgeçtim Liv Tyler'dan Milla Jovovich'den bi Doutzen Kreuz hiç olmadı Pelin Batu'ya razıydı bu bünye ama nerdeee.

Yaş kemale erdikçe masallarda avutmuyor insanı.Masum sandığın masalların aslında nasıl mesajlar verdiğini görüyor anlıyor ve masallardan bile iğreniyorsun.Pamuk Prenses mesela,aslında ne kadar masum gibi durmakta lakin çok ters mesajlarda yaymakta.Pamuk prenses günlerce yedi cücelerin yanında kalır cüceler her istediğini yaparlar gak dese su guk dese ekmeğini eksik etmezler ama nedense kalbini bir prens çalar.Cücelerin günahı nedir peki neden prenses bir cüceye meftun olmaz ki? Masalda bile bir cüceye saadeti uygun görmez yazan insan.Öyleya cücesindir kır dizini otur oturduğun yerde prenses neyine gerek senin.

Düz prenste değil gelen "beyaz atlı prens" illaki,neden beyaz atlı bir hatunun gönlünü çalmak için mutlak atımı olmalı.Her beyaz atlı prensese mi layık olmalı.Ya iblisin önde gideniyse?

Neyse şişmesin kafalar daha fazla...

E okurcan neden formspring'den soru sormuyosun artık küstüm valla o kadar uğraştık didindik hesap açtık soru soran da kalmadı kapatsam mı ne etsem...

24 Kasım 2010 Çarşamba


Gemi Teknolojisinde son nokta

6 Yorumgaçlı Okurcan
Savaş Gemisi
Gemi Teknolojisinde son nokta :))) Adamlar yapmış abi

23 Kasım 2010 Salı


Ondan bundan birazda şundan bölüm 12

2 Yorumgaçlı Okurcan
Kurban*Dün akşam izlediğim Fenerbahçe Bucaspor maçında tam anlamıyla alex fırtınası esti hattrick yaparak hem fenerbahçenin 3000.golüne hemde kendinin 101.golüne imza attı.Kim ne derse desin alex bu takım için vazgeçilmez.Takımın hücumda,gol yolarında sorunu görünmüyor ligdeki 2.5 gollük ortalama en bariz göstergesi ancak hala orta saha ve defans problemine bir çözüm bulunabilmiş değil.Yobo yoklarda bekir ,santos ayrı alemde herkes ayrı telden oynuyor tek başına gökhan gönül yetmiyor haliyle de rakip takımlar bol bol pozisyon yakalıyorlar.Gecenin en güzel gelişmesi genç oyuncu gökay'ın sahada olmasıydı.Umarım ara transferde orta saha ve defans konusunda bir çare bulunur yoksa şampiyonluk çok zor.


*** *** ***

*Gözümüz aydın nurtopu gibi bir füze kalkanımız oldu.Gerçi 1950'lerden beri kalkanların hepsi Türkiyeye girdiğinden buna alışkın olan necip milletimiz yine uyanamadı.Uyanamamalarındaki etkenlerden biride "Yalama Basın" kuruluşlarının büyük zafer nidaları oldu.Hesapta toplantıda fırtınalar gibi esmiş yeri göğü titretmiştik uu beybe, ağlamak istiyorum sayın seyirciler.Gözlerden kaçan bir mevzu var şimdi bizimkiler füze saldırısına karşı ulusal bir füze savunma sistemi satın almayı düşünüyorlardı.Sistem için talip olanlar rusya,çin,abd ve fransa-italya ortaklığı (eurosam) idi.Güzide hükumetimiz KALKANLARIN bize YERLEŞTİRİLMESİNE izin verince ufak bir hinlik ortaya çıkıverdi kalkan sistemi yerleştiği ülkenin füze sistemine entegre edilecek.E haliyle NATO standartlarına uymayan rus ve çin yapımı füze sistemleri otomatik olarak şansını kaybetti kaldık mı yine ABD'nin kıllı bağrına.Mecburi istikamet PATRİOT füzeleri benden söylemesi :))) Biraz daha hesaplı olan hatta teknoloji transferi bile yapabileceğimiz rus ve çin füzelerine elveda...

*** *** ***

*Show tv'deki canlı para yarışmasına illet oluyorum.İlk başlarda gayet güzel ve tempolu ilerleyen yarışma sanırım reytingler tatmin edici hale geldiğinden beri işin b.kunu çıkartmaya başladı.Soru sorulup yanıt alındıktan sonra çile başlıyor.Engin Altan Düzyatan ile yarışmacılar arasında önce ufak bir muhabbet faslı sonra yanlış yanıtlardan biri veya birkaçının açılması akabinde yine bir muhabbet faslı sonra kaldıysa yine bir yanlış yanıt açılması reklama çıkış reklamdan dönüşte yine muhabbet ulen bi soru yarım saatte geçilirmi arkadaş herifler utanmasa iki saatte bir soru cevaplanacak.Sürekli izlediğim bişey değil allahtan öyle olsa yandık :)))İzleyenlere Allah sabır versin...

22 Kasım 2010 Pazartesi


Balıklar geldi

8 Yorumgaçlı Okurcan
Sarı PrensesBu gün nihayet akvaryumda biyolojik denge oluşması ve içinde hastalıklara yol açacak etkenlerin olup olmadığını görebilmek amacıyla iki tane sarı prenses cinsi Cichlid aldım.İnşallah bir problem çıkmaz.Takriben bir hafta kadar akvaryumda tutmayı düşünüyorum sonra akvaryumcuya iade edeceğim büyük ihtimalle zira almayı planladığım Cichlid türleri farklı bir gölden aralarında problem yaşanmasını istemiyorum.Birbirlerini didiklemeye başlarlar bir gıdım huzur versin diye kurduğum akvaryum bende stres yaratır.Şimdilik bir mesele yok sarı prensesler ilk yemlerini yedi ve akvaryumu keşfetmekle uğraşıyorlar.Daha önce akvaryumdan bahsettiğimde fotoğraf isteyen arkadaşlar için fotoğrafda çektim biraz amatörce ama idare edin :)

21 Kasım 2010 Pazar


Ray Charles - Let It Be

1 Yorumgaçlı Okurcan
Hemen hemen hepimiz The Beatles'dan hatırlarız Let It Be şarkısını.Bu seferde Ray Charles'den dinleyin bakalım benim kadar beğenecekmisiniz.




Let It Be Şarkı sözü ve Türkçe Meali

When I find myself in times of trouble -kendimi sıkıntıda hissettiğim zamanlarda
Mother Mary comes to me-meryem ana gelir bana
Speaking words of wisdom-bilgece kelimelerle konuşarak
Let it be-bırak olsun
And in my hour of darkness-ve karanlık saatlerimde
She is standing right in front of me-vehemen karşıma oturuyor
Speaking words of wisdom-bilgece kelimelerle konuşarak
Let it be-bırak olsun



Let it be, let it be-bırak olsun
Let it be, let it be-bırak olsun
Whisper words of wisdom-bilge kelimeleriyle fısılda
Let it be-bırak olsun



And when the broken hearted people-ve kalbi kırılmış insanlar
Living in the world agree-yaşarlarken dünyada anlaşarak
There will be an answer-bir cevap olabilir
Let it be-bırak olsun
For though they may be parted there is-bölünmelerine rağmen
still a chance that they will see-görecekleri bir şans olabilir
There will be an answer-bir cevap olabilir
Let it be-bırak olsun



Let it be, let it be-bırak olsun,bırak olsun
Let it be, let it be-bırak olsun,bırak olsun
yeah, there will be an answer-evet,bir cevap olabilir
Let it be-bırak olsun
Let it be, let it be,bırak olsun,bırak olsun
Let it be, let it be-bırak olsun,bırak olsun
Whisper words of wisdom-bilgece kelimelerle fısılda
Let it be-bırak olsun



Let it be, let it be-bırak olsun,bırak olsun
Let it be, let it be-bırak olsun,bırak olsun
Whisper words of wisdom-bilgece kelimelerle fısılda
Let it be-bırak olsun



And when the night is cloudy-ve gece bulutlu olduğunda
There is still a light that shines on me-orada hala bir ışık var bana parlayan
Shine until tomorrow-yarından itibaren parlayan
Let it be-bırak olsun
I wake up to the sound of music-musiğin sesiyle uyanırım
Mother Mary comes to me-meryem anne bana gelir
Speaking words of wisdom-bilgece kelimelerle konuşarak
Let it be-bırak olsun


19 Kasım 2010 Cuma


Ahvalim 3

6 Yorumgaçlı Okurcan
AkvaryumYeni eve tam anlamıyla yerleştiğimden beri akvaryumu geri kurmaya niyetliydim.Bu gün eyleme geçmeye karar verdim.Dün aldığım silis kumları yıkamakla başladım işe maalesef kumlar suya bir miktar salınım yaptığından 11 kilo kumu temizlemem takriben 2-3 saat sürdü.Kendimi çiğköfteci gibi hissettim kumu yoğurmaktan imanım gevredi.O hızla önüme çiğköfte malzemeleri koysanız 2 tepsi çiğköfteyi yapar kenara koyardım :))) Tabi kumu temizleken hesaplamadığım bir problem yaşadım evde 2 leğen olduğunu düşünürken sadece 1 adet olduğunun farkına varmam pek iyi olmadı.Kumları 2 parti yıkamak niyetinde 2 ye bölmüştüm temizlenmiş kumlarıda kirletmemek için akvaryumu temizlemek zorunda kaldım tek başıma kaldıramayacağım kadar büyük ve ağır olduğundan babam sağolsun bir el attı. İş çabuk bitsin diye cebelleşirken yalapşap yapmış bulundum pek sırıtmadı.Akvaryumu yerine yerleştirip ilk parti kumu koyduktan sonra 2.partiye geçtim en sonunda suyunuda ilave edince akvaryum bişeye benzedi.Silis kumla bu kadar hoş gözükeceğini tahmin etmiyordum hakkaten çok şeker oldu.Kurulumu tamamladığımda mutlaka resimleri koymaya niyetliyim.İnşallah pişman olmam bu sefer.

TTnet yine yapacağını yaptı yazıyı yazmakta olduğum sırada internet gitti 3-4 sefer şükür kavuştuk güya özelleşince hizmet kalitesi artacaktı ama nerde elin herifi ellezi cebellezi yapıyor her sene milyarlarca doları bizde ağzımızı açıp bakıyoruz.

17 Kasım 2010 Çarşamba


İleri demokrasi !!!

2 Yorumgaçlı Okurcan
Über demokrat iktidarımızın yarattığı "ileri demokrasi" hızla gelişmekte.İleri demokrasinin son örneği gazetelerdeydi bundan kelli sigaralar market ve bakkalarda rafta bulunmayacakmış "Yassag Hemşeriğğm" tezgah altından satış yapılmasını uygun görmüşler böyle buyurmuş zevatlar.Zaten kendilerinin içki ve sigara sevgisi yakından bilinmekte yakında sigara ve içki kullananlar hitler almanyasındaki yahudiler gibi işaretle dolaştırılacaklar :) Gidişat onu gösteriyor.

Sigara içmeyenlerin içenlerle aynı ortamda bulunmamak gibi bir hakları elbette mevcut ancak bizdeki uygulamayla içenler 2.sınıf insan yerine konmaya başlandı.Yasaklar yüzünden alışveriş merkezlerine sinemalara gitmiyorum artık.Canım sigara çektiğinde bilmem kaç kat inip kapıdan çıktıktan sonra buz gibi havada kapı önünde sigara içeceğime açık hava mekanlarının olduğu yerleri tercih ediyorum.Hele sinema ayrı bir zulüm 10 dakikalık arada nereye gidip nerde içiceksin sigaranı.En azından sigara içilebilen bir makan ayarlanmalı ki içenlere de eziyet olmasın.

*** *** ***

Bizim "Aydın" kesimin Kemalizmle ne alıp veremediği var çözemedim henüz okuduğum gazetenin bir köşe yazarı Kemalizm'in belirli kalıpları,tabuları varolmadığından ideoloji olmadığını buyurmuşlar :) Arkadaş hayatında hiç Atatürk ilkelerini duymamış heralde diyeceğimde yaş itibari ile duymaması imkansız.İlginç bir çaba Mustafa Kemal'i kemalizmden soyutlama gayreti.

Tabi efendim bunca senedir bir dünya insan zaten hiç varolmamış bir ideolojiye göre hayatını şekillendiriyor zaten.Aslında Mustafa Kemal Atatürk'te hiç yaşamadı.Ne kolay değil mi gerçeklikleri yok hükmüne bağlamak gözümüzü kapatırsak ve aslında olmadığına iman edersek karşımızdaki bina direk yok olur bizde onun bulunduğu yerden hiçbirşeye temas etmeden yolumuza devam edebiliriz.What is the matrix hafız?

Yazarın mantığıyla bakarsak dünya üzerinde hiç bir ideoloji yok.Bir ideolojinin olması için mutlak tabuları ve dokunulmazları olması gerekmiş.

Ahh ahhh yeni nesil "Aydın" (liboş) kesimi anlayabilirsem dünya üzerinde anlayamayacağım şey yok gibi geliyor buna kadınlar dahil :)))

16 Kasım 2010 Salı


Nerde o eski bayramlar

7 Yorumgaçlı Okurcan
BayramTüm halkın ağzına plesenk olmuş bir kalıp "Nerede o eski bayramlar azizim" nerede olacak bilader el birliğiyle ağzına ettiniz hafta ortasına denk gelen bayramları haftasonuyla birleştirip kendinize 9 günlük tatiller yaratıp sağa sola kaçarken iyiydi şimdi cebinizde para yok evde kös kös oturuyosunuz eski bayramların ardından hayıflanıyorsunuz.

Eski bayramların ardından yas tutmayı bırakın cep telefonlarından mekanik ve size ait olmayan satırları yollamayı boşverin arayın seslerini duyun.Kalkın evden dışarı çıkın çok uzağa değil kapı komuşunuzun zilini çalın bir iyi bayramlar demeniz yeterli.Küçük bir sohbet size eski bayramların lezzetini yeniden yaşatacaktır.Kapınıza gelen minicik çocuklardan kaçmayın açın kapınızı bir şeker ikram edin olmadı ceplerine 1 TL lik bile olsa harçlık koyun onları mutlu edin o gülümseyen yüzler inanmayacaksınız belki ama sizleride mutlu edecektir.

Büyüklerinize gidin ellerini öpün kısa muhabbetler bile onları ve sizi o aradığınız eski bayramlara götürecektir.Artık yaşamıyorlarsa kabirlerine uğrayın bir dua edin, mezarlarını sulayın.Kabirlerinde çıkmış yabani otları temizleyin.Bir gün sizinde mezarınıza gelecek,bakımını yapacak birileri olur umarım bir fatiha okumak ve hayırla yad etmek için.

Yapacak hiçbirşey bulamıyorsanız huzur evlerinde sizleri bekleyen nice yaşlılar var bayramlarda gözleri kapıda hüzünlü bakışlar.Tanımamanız farketmez yeterki gidip ellerini öpün onları hatırlayın unutmayın bir gün sizlerde yaşlanacaksınız ister inanın ister inanmayın o hüzünlü bakışlar sizlerde de olacak...

15 Kasım 2010 Pazartesi


Kurban Bayramınız kutlu olsun

8 Yorumgaçlı Okurcan
Kurban Bayramı

Öyle kafiyeli maniler dizmeye niyetim yok.Hepinizin Kurban Bayramı kutlu olsun.Bayramda trafiğe dikkat edin tüm aile büyüklerinizin ellerinden öpmeye gidin küs olduğunuz birileri varsa barışın 3 günlük dünya küs kalmaya değmez.

14 Kasım 2010 Pazar


Mimlendim Vol.14 - Üçü bir arada

7 Yorumgaçlı Okurcan
Zennube,™ мγdяєaм ve Tjaala tarafından çeşitli zamanlarda mimlendim maalesef vakit darlığından ancak şimdi yapabiliyorum kusura bakmayın arkadaşlar.™ мγdяєaм ve Tjaala aynı mim'i paslamışlar ortaklaşa yapıcam ilk olarakta Zennube mimlediğinden ilk sıra onda.

"Kitaplığınızın karşına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin. Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız yada hediye gelmişte olabilir anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin. Evet, ne güzel bir koku bu! 55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin.

Mim Kuralları:
- Mimlenenler mimi cevaplamak zorundadırlar, mim bozulamaz.
- Mimin bozulması teklif dahi edilemez.
- Mim yalnızca 3 kişiye gönderilebilir.
- Karşılıklı mimlemeler yasaktır.
- Mim, her bir blog için sadece bir kez cevaplanabilir.
- Mim kurallarının ilk 6 maddesi değiştirilemez."


Kitabımızın adı Şarlo yazarı Philippe Soupault Kütüphaneme nasıl girdiğini bilemiyorum birilerinden gelmiş oldukça eski benim almadığım garanti zira tevellüt yetmez 55. sayfadan beğendiğim paragraf;

"Göçmenler gülüşüyor.Güneşin ışınları karşıdaki kocaman yapıların binlerce camına vuruyor.Bütün yolcular güvertede ağızları açık dünyanın en büyük şehrini seyrediyorlar.Sonunda varmışlardır işte."

Garip Alışkanlıklarımız ve Yapamadıklarımız Nelerdir .. ?


*Evin kapısından mutlaka sağ ayakla çıkarım.Rahmetli annanemin batıl inançlarından bize sirayet etmiş bişey uğur getirirmiş işimiz rastgidermiş derdi ama bu güne kadar hiç bir faydasını gördüğümü söyleyemem garip işte.

*Dışarda bir banka oturacağım zaman mutlaka üzerinde görmediğim bir cisim varmı diye elimi üzerinde gezdiririm yoksa oturmam (sakata gelmeyelim hafızzzzzz)

*Yemek yiyip üzerine uyuduğum zaman mutlaka midem ağrır ve midemin ağrısı başıma vurur bunu bilmeme rağmen yemek yedikten sonra mutlaka kestiririm (manyadım hepten)

*Halının saçakları yamuk durduğunda rahatsız olurum ama gidip düzeltmeye de erinirim :)

*Kardeşim terliklerin ters durmasına gıcık olur bende onun gıcık olmasına gıcık olurum sırf uyuzluk olsun diye terliklerimi ters koyduğum olmuştur :) (Bknz.vicdansız abi)

ilk mimi celly,Başharfi Ğ ve zey0zey'e paslıyorum.İkinci mimi lollacığıma.Hadi bakalım mimlendiniz millet pamuk eller klavyeye :)))

13 Kasım 2010 Cumartesi


Yettim gari

16 Yorumgaçlı Okurcan
Sonunda Ankara'ya taşınma falımız bitti eve %90 oranında yerleştik ve tabiki internetim bağlandı da bloğuma kavuştum.Umarım çok özletmemişimdir kusura bakmayın ttnetten kaynaklı teknik bir aksaklık yüzünden takriben 5-6 gün geç bağlanabildi internetim.Antalyadan buraya nakil yaptırdık adresteki ufak bir hata yüzünden numaramız askıda kalmış kapattıramadıkda netice itibariyle evelsi gün telefonumuz bağlandı.Bağlandığında sincan telekomdan internetiniz 48 saat sonra açılır demişlerdi bu gün müşteri hizmetlerini aradım modem ayarlarını aldım düzenleme yaptım 2 gündür açıkmış meğer internet :) Sincan Telekomdaki süper zekalara selam yolluyorum sayelerinde 2 gün gecikmeyle girebiliyorum.

Taşınmak kadar büyük bir eziyet yok aklı olan taşınmasın henüz kendime gelemedim mimlerde birikmiş ama yazdım kenara mutlaka yanıtlayacağım mimleyenler endişe etmesin :)
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa