Ne Mutlu Türküm Diyene

30 Nisan 2010 Cuma


Tekel Wars

0 Yorumgaçlı Okurcan
Haberleri takip ediyorsanız hatırlarsınız geçenlerde eskişehirde bir gurup alkollü genç tekel bayiine gelip ellerindeki votkalarla bira takas etmek istemişler bayii olumsuz yanıt verince olay çıkarmışlardı.Tekel Bayiinin yardımına gelen yan komşusu geçlerle kavgaya tutuşmuş bu sırada bacağından bıçakla yaralanmıştı fakat çetin ceviz olan komşu dükkandaki içki şişelerini kendini savunmak için kullanmış gençleri perişan etmişti.İşte bu olayı bir vatandaş espirili bir şekilde ele almış Tekel Wars adını verip fragman haline getirmiş.


1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu olsun

0 Yorumgaçlı Okurcan

Her yıl Taksime çıkılacak çıkılmayacak konusunda yaşanan kısır çekişmelerin aşılmasıyla yarın güzel bir işçi bayramı yaşanacak kanısındayım .1977 yılında yaşanan elim olaylardan yıllar sonra işçilerimiz yeniden Taksim meydanında inşallah bu sefer standart hale gelen polis işçi kapışması olmaz.

Tüm Emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu olsun.

29 Nisan 2010 Perşembe


Nuh'un Gemisini bulduk bütün dertlerden kurtulduk

2 Yorumgaçlı Okurcan
Nuh'un GemisiBiri bana izah edebilir mi acaba 10 senede bir bulunup duran Nuhun Gemisini bulmayı ne zaman bırakacağız.Bu seferde Türk ve Hong Konglu vatandaşlardan oluşan bir grup üşenmemiş Ağrı Dağına çıkıp gemiyi bulmuşlar ve akabinde resimler çekip numuneler toplamışlar.Ağrı vali yardımcısınıda yanlarına alıp basın toplantısı düzenleyerek gemiyle beraber geminin bulunduğu bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasını istemişler.İşin ilginç tarafı bu toplantı taa Hong Kong'da düzenlenmiş yahu Türkiye'nin cılkımı çıktı yer mi bitti memlekette.Neyse bu toplantı mevzusuna fazla takılmayalım asıl olay başka.Diyelimki bu arkadaşlar hakkaten Nuh Tufanından sonra karaya oturan Hz.Nuh'un gemisinin kalıntılarını buldular parçalarını neden götürmüşler varmı böyle bilimsel tutum? Hepsini söküp götürselermiş bari hiç bu kadar önemli bir buluntudan parça sökülüp götürülür mü bide utanmadan çıkıp dünya mirası listesine alın diyorsunuz hem mirasa zarar ver hemde korunsun diye çığırtkanlık yap "Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu" demezler mi? Ayrıca parçaları nasıl olmuşta yurtdışına çıkartmışlar iddaları gerçekse tarihi eser kaçakçılığı yapmış olmuyorlar mı? Vali Yardımcısı bunun bilincinde değil mi yok eğer izin verildiyse izinleri nerden ve ne zaman aldılar ben merak ediyorum açıkçası.

İnşallah gerçekten gemiyi bulmuşlardırda yüzyıllardır süren arayışlar sona erer yoksa daha çok duyarız Nuhun gemisi bulundu haberlerini.

Nuh'un Gemisinden Fotoğraflar

Nuh'un Gemisi Nuh'un Gemisi Nuh'un Gemisi

28 Nisan 2010 Çarşamba


Kısa Dönem Askerlik bitiyor mu?

0 Yorumgaçlı Okurcan
Malesef erkekler için kötü bir haber.Daha önceleri dört yıllık bir üniversite bitiren eğitimli insanlarımızın önünde iki seçenek oluyordu ya kısa dönem askerlik ya da uzun dönem yedek subaylık.Sınav sonucunda ihtiyaç dahilinde ayarlanıyordu ancak bu uygulamada sona gelindi.Gönüllü askerlik sistemi tamamen değişcek süre oniki aya sabitlenecek.TSK'da profesyonellik oranı arttırılacak.Lise ve altı mezunları için durum değişmeyecek onbeş ay yapmaya devam edecekler.

Askere gitmekte nazlanan arkadaşlar bir an önce işlerini tamamlarlarsa iyi olur kanısındayım ne olur ne olmaz.Bir bakarsınız kim beş ayını ezecek diye hayıflanırken kendinizi oniki ay askerlik yapmak zorunda kalmış bulabilirsiniz.Hiçbişey olmasa bile en azından önünüzdeki askerlik mevhumu ortadan kalkmış olur.Yedek subay olmak isteyenlerin hali daha fena hem para alıp hemde subaylık yaparlarken şimdi kısa dönemler gibi erat statüsüne inecekler ve para turada yok haftasonu tatilleride gitti.Yandı gülüm keten helva.

Dua edin yasa çalışmasından vazgeçsinler yoksa hem kısa dönemler hem yedek subaylar her anlamda ayvalara gelecekler.Gerçi bu haberlere ne kadar itibar edilir orası tartışılır daha öncede iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarıda kısa dönem askerlik yapabilsinler diye "yasal düzenleme" yapılacaktı yalan oldu.Bu düzenlemede laf olsun poşet dolsun diye ortaya atılmış bir zarf olabilir.

27 Nisan 2010 Salı


Pitbull ve Köpek Dövüşleri Sorunsalı

4 Yorumgaçlı Okurcan
pitbullNe zaman karşılaşsam her daim tedirgin olduğum köpek türü pitbull.Sevenleri kusura bakmasınlar ne kadar yumuşatmaya çalışsalarda netice olarak dövüş köpeği olan ve doğası gereği oldukça sinirli bir yapıya sahip pitbullların sağı solu hiç belli olmuyor o yüzden beslenmesi ve üretilmesine karşıyım.Nerdeyse hemen hemen her ay birilerinin elinden kaçıp yeni felaketler neden olan bu hayvanları hele birde dövüşlerde kullanmıyorlarmı sinirim hepten tepeme çıkıyor.Yahu bilader madem kana bu kadar susadın git mezbahaya kesim seyret yok illa ekşın isterim diyosanız köpekleri dövüştüreceğinize çıkın er meydanına kapışın, kozlarınızı paylaşın, yarın birbirinizin kaşını gözünü neden hayvanları kendi vahşiliğinize alet ediyorsunuz? Başka bir tuhaf insan cinside köpeklerini bir nevi silah olarak kullananlar.Çevrelerindekilere karşı tehdit unsuru olarak besliyorlar.Bu tiplerin psikolojik problemleri olduğu kanısındayım.

Bence devletin yapması gereken pitbull ve benzeri (arjantin dogo, rottweiler, bull terrier) köpeklerin öncelikle satışını hepten yasaklamalı (tezgah altı dahil) varolanları kısırlaştırılmalı kalanların sahiplerine de ruhsat zorunluluğu getirmeli.Bu cinslerden besleyecek insanlara kurs şartı koymalı ve hayvanlarının yol açacağı yaralanmalardan doğrudan sorumlu tutulmalıdırlar.Yoksa daha çok pitbull dehşeti,rottweiler çocuğu parçaladı gibi haberleri duyarız.

26 Nisan 2010 Pazartesi


Bizim partiyi seçerseniz ?

0 Yorumgaçlı Okurcan
Bizim partiyi seçerseniz

Birazda gülelim değilmi :)


Aşk Yarası - Doktor Sefa Topsakal

0 Yorumgaçlı Okurcan
Aşk Yarası tek kelimeyle muhteşem bir parça mutlaka dinleyin hele Sefa Topsakal öyle bir söylüyorki insan kendini zor tutuyor akan duygu seline kaptırmamak için.Müzikle ilgilenenler dinlemiştir ama dinlemeyenler için bloğumda yer vermek istedim.Sesteki nağmeler fazla söze gerek bırakmıyor.



Aşk Yarası - Doktor Şarkı Sözleri

Çaresiz derdimin sebebi belli
Dermanı yaramda arama doktor
Şifa bulmaz gönlüm senin elinden
Boşuna benimle uğraşma doktor

Aşk yarasıdır bu ilaç kapatmaz
Verdigin teselli beni avutmaz
Dermanı yardadır sende bulunmaz
Boşuna benimle uğraşma doktor

Dokunma, dokunma…
Benim Gönül Yarama
Dokunma Doktor…

Bedenimde değil kalbimde derdim
Tek alışkanlığım bir zalim sevdim
Sen çekil yanımdan sevdigim gelsin
Boşuna zamanı tüketme doktor

Söz:Murat Şenpınar

25 Nisan 2010 Pazar


Rıdvan Dilmen Temize Çıktı.

2 Yorumgaçlı Okurcan
Rıdvan DilmenÖngörüm doğruymuş Rıdvan Dilmen'e atılan insafsız ithamlar asılsız çıktı.Daha öncede burada yazmıştım zaten.Bazı medya organlarının balıklama daldığı iddaanın arkasında Talip Doğan Karlıbel adlı bu işlerde tescilli yalan haber uzmanı bir vatandaş varmış.Daha Önce Kemal Kılıçtaroğlu'nu pkk ile görüşmekle ve Colin Kazım'ı şikecilikle itham eden vatandaşın foyası Türk ve Alman polisinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkartıldı.Sahte konuşmaların geçti varsayılan telefon numarasının 2007 yılında kapatılmış olduğu belirlenmiş.Şimdi asılsız ithamları hiç araştırıp soruşturmadan gazetelerinden yayınlayan "tetikçi" gazetecilerin yüzleri kızaracak mı acaba? Özür dileyecekler mi merakla bekliyorum.


Konuyla ilgili detaylı bilgi burada

Pepsi - Kenan İmirzalıoğlu Reklam Fecaati

4 Yorumgaçlı Okurcan
Kenan İmirzalıoğluPepsi Türkiye reklam işinden zerrece anlıyorsa bende şimendiferim arkadaş.Hangi şirketle çalışıyorlarsa kesinlikle anlaşmalarını feshetmeleri ve bu feci reklama katkıda bulunan reklam danışmanlarını yallah diyerek kapının önüne koymaları gerekiyor.Kenan İmirzalıoğlu zaten oyunculuk konusunda sıkıntılı bir isim jest ve mimiklerini yeterli kullanamıyor.Tamam Allah var yakışılı çocuk karizmatik ve popüler ama yetersiz oyunculuğu yüzünden reklam çok özensiz çekilmiş gibi duruyor sırıtıyor.Hele reklamın sonundaki diyalog yokmu rezaletin daniskası telefonda kızı gören kenan'a kenan gibi robotik bir ifadeyle bakan kızımızla arasındaki dialoğu kim yazdıysa bi ara kendini en yakın yükseltiden atsın bi zahmet.

Kız:Kenan bey nerden çıktınız siz
Kenan:ee annenizi gördüm sonrada sizi gördüm.

Böylemi olur yahu insan daha özenir şuraya biraz afilli sözler falan koyar ama nerde..Daha önce Seda Sayan'la batıran pepsi şimdi de Kenan İmirzalıoğluyla batırmış.İnşallah daha sonraki reklamlar böyle abidik gubidik olmaz.Yoksa hayatta pazar paylarını arttıramazlar.


24 Nisan 2010 Cumartesi


Gölgesiyle Kapışan Köpek

0 Yorumgaçlı Okurcan
İzlerken gül gül öldüm ya bu köpekler harbiden alem hayvanlar.Garibim kendi gölgesiyle nasıl kapışıyor :)))




24 Nisan Klasik Ermeni Teraneleri ve İçimizdeki İrlandalılar

0 Yorumgaçlı Okurcan
24 nisan geldi böyle oldu Ermeni muhteremler yine büyük bir coşkuyla bayrağımızı yaktılar içim elvermediği için resimleri yayınlamıyorum isteyenler çeşitli gazetelerde bayrak yakacak kadar aşşağılık pozisyonlara gelmiş insanların fotoğraflarını bulabilirler.Ben ne kadar nefret etsemde başka bir ülkenin bayrağını yakmam ya da üzerine çıkıp tepinmem zira ne olursa olsun bayrak bir ulusun timsalidir ve saygıyı hakeder.Bu kadarcık bile medeni olamayanlar utansın ne diyim.

Ermenileri bir nebze olsun anlayabiliyorum çocukluktan itibaren hayatlarını Türk düşmanlığına adayan bu zavallı insancıklardan her türlü tepki gelmesi normaldir ya bizim içimizdeki hainlere ne demeli?

Mustafa Denizli zamanında söylediğinde pek umursamamıştım "İçimizdeki İrlandalılar" sözünü ama bu gün için söylenmiş olduğuna kanaat getirdim artık.Nasıl bir insan türü kendi soyuna soykırım yaftasını yakıştırabilir? Bu gün Türkiyede iki ayrı grubun basbaya hemde gösteri yapacak kadar cüretle bu savı desteklerine şahit oldum asabım bozuldu.Taksimde ve Haydarpaşada yapılan açıklamaları ve gösterileri görünce yüreğim cız etti.Kendilerine "aydın" sıfatı ekleyen ve İHD gibi büyük bir ada sahip olup tek marifeti teröristleri desteklemek olan canlıları görünce insanlığımdan utandım.Hani haklı olsalar neyse ama bu zerzevatlara gerçeği gözüne sokarca anlatsanda anlamazlar ne desen boş zaten.

Geçtiğimiz yüzyıl anadolu toprakları pek çok acıya evsahipliği yaptı ermeniler,rumlar hatta araplar tarafından zulme uğrayan bizlerdik.Buna karşılık olarak verdiğimiz cevaplar soykırım olarak nitelendirilmekte ve geniş destek bulmakta nedendir bilinmez bu soykırım iddaalarını savunan zatlara hayatını kaybeden türkleri sorduğunuzda apışıp kalmaktalar.Konu hakkında o kadar bilgisizlerki bunlara dikte edilenden başka hiç bir şeyden de haberleri yok...

Boşverin her insan layık oldupu gibi yaşarlar içimizdeki irlandalılar kendi atalarını soykırımcı olarak nitelemekte,Ermeni Soykırımı yapmakla yaftalamakta ve özür dileme salaklığında bulunmakta özgürdürler ama kesinlikle benim atalarım onların ataları gibi soykırımcı yaftasını haketmiyor.Hatta eminim adlarına özür diledikleri ataları,büyükleri hayatta olsa yaptıklarından dolayı bu muhteremlerin yüzlerine aynı benim gibi büyük bir kıvançla tükürürlerdi.

23 Nisan 2010 Cuma


Siirt Tecavüz skandalı

3 Yorumgaçlı Okurcan
tecavüz

Hani bazı anlar olur kelimeler boğazınızda düğümlenir kendinizi üsturuplu bir küfürden alıkoymakta zorlanırsınızya işte öyle bir haldeyim.Yazmıyayım yazmıyayım diye kendimi zorladım ama yazmasam içimde ukde kalacaktı.Malumunuz Siirtte 7 ilköğretim öğrencisi kızcağıza 100'ün üzerindeki kişi tarafından taciz ve tecavüz eylemi gerçekleştirilmiş.Eylemi gerçekleştirenlerin yaşlarıda 14-70 yaş arası.Siirt gibi küçük bir şehirde kızları taciz etmeyen kalmamış gibi bişey demektir bu ve hemen hemen herkes biliyor ama ses çıkartmıyor işin en pespaye tarafıda bu.Nasıl bir rezillik, nasıl bir iğrençlik, nasıl bir bayağılık, nerede insanlık, nerede müslümanlık diye haykırasım var nereden tutsan elinde kalıyor.Kendimi ifade edecek kelime bulamıyorum.Allahtan kızlardan birkaçı cesaretlerini toplayıp konuşmuşlar yoksa geldiği gibi giderdi bu eylemler ve sonunda mutlaka kan dökülürdü canlar yanardı bir yerde.

Dünya ilerlerken biz ahlaki değerler ve medeniyet olarak geri gidiyoruz maalesef her geçen gün daha da yozlaşıyoruz...

Böyle canlıları gördükçe insanlığımdan,erkekliğimden utanıyorum.Yüzlerine tükürsen utanmaz rahmet yağıyor diye şükreder bu şeref yoksunları....

Ne hallere geldik.

Survivor - Var mısın Yok musun başladı

2 Yorumgaçlı Okurcan
Survivor - Var mısın Yok musun

Acun Ilıcalı'yı harbiden tebrik etmek lazım bir damar yakaladı mı sonuna kadar sömürmeyi iyi biliyor.Var mısın Yok musun son seferdeki yarışmacılarıyla iyi popüler olduya kaçarmı aynı yarışmacıları bu seferde Survivor'da kullanıyor yazık garbibanlar o sıcağın o yokluğun içinde herder olup duruyolar.Geçen hafta kızlardan biri yarışmayı bırakmak zorunda kaldı yakında birileri fena yamulursa şaşırmam.Survivor gibi yarışmalara katılacak yarışmacıların çok iyi seçilmesi gerektiği kanısındayım.Mekanın panama olması cennet gibi bir adada olmalarına rağmen cehennem gibi her babayiğidin harcı değil oralarda ayakta kalabilmek.Ucunda 500.000 TL var ama o riske değer mi insan sağlığından önemli mi para bence değil.

22 Nisan 2010 Perşembe


Bu gün 23 Nisan neşe doluyor insan

5 Yorumgaçlı Okurcan
Farkettimde bu güne kadar hiç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir yazı yazmamışım.Böylesi önemli bir milli bayram hakkında yazmamış olduğumdan kendime sıfır verdim yinede en birinci benim.

Her yıl 2 günlüğünede olsa 23 Nisanda tatil yapmak için yanar tutuşurduk tatillerin bol olduğu ülkemizde. Çocuk aklı işte tatile doyarmı işi gücü dalga dubara.Doğru düzgün ders anlatılmayan,öğretmekten ziyade ezberletmeyi marifet sayan ezberci zihniyetle yetiştirilen bizler siyasetin ucundan geçene kadar kavrayamadık ulusal egemenlik nedir, Yüce Önderimiz M.Kemal Atatürk bu bayramı niçin çocuklara hediye etmiştir.Bizim için oyun vesilesi olmaktan başka bir anlam ifade etmeyen milli bayramların değeri ve önemi ancak belli bir yaştan sonra kavranıyor ne yazık ki.

Atatürk ve Çocuklar


Binbir emekle kurulan bu cumhuriyeti yaşatacak olan bizlerdik yani çocuklar.Kurmak yetmiyordu yaşatmak ve yüceltmekte gerekliydi devleti.Ancak iyi yetiştirilmiş çocuklarla korunabilirdi ulusal egemenlik ve her alanda bağımsızlık.Farkındaydı Atatürk ancak bu şekilde olabilirdi çocukların eliyle çocuklar sayesinde.İşte bu yüzden Ulusal Egemenliği çocuklara emanet etti.Değer verilmeyen,eğitilemeyen dünyadaki gelişmelerden hep geri kalan bizlerdik en önemli emanetin mirasçıları.Günümüze kadar çocuklara Atatürk kadar değer veren çocukların değerini ve anlamını kavrayabilen başka bir lider gelmedi benim nazarımda.Aksi olsaydı günümüzün toplumsal yapısı ve ülkemizin dünya üzerindeki yeri tamamen farklı olurdu.

Hele bu günkü bazı parti liderleri için gösterilerde polis taşlatmak ve üreyerek daha fazla oy potansiyeli yaratmaktan başka anlamı yok çocukların.Onlar birer vasıta, onlar birer piyon her an harcanmaya müsait seçim otobüslerinden atılan çin malı oyuncakların esiri olan çocuklardır aslında geleceğimiz...

Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlu olsun

21 Nisan 2010 Çarşamba


Beşiktaş'ın içine düştüğü komik durum

2 Yorumgaçlı Okurcan
BeşiktaşGeçen haftaki Fenerbahçe Beşiktaş maçını hakem gerçekten çok kötü yönetti.Her iki takımında itiraz edebileceği noktalar var doğal olarak.Ligimizde hiç bir maç kusursuz yönetilmiyor kusursuz yönetilen maç var mı orasıda tartışılır ya neyse.Gel gelelim ilk defa bir takım bu kadar komik duruma düştü benim gözümde.Koskoca Beşiktaş kulübü bir grup taraftarın da gazına gelerek Federasyona maçta kural hatası olduğu gerekçesiyle Fenerbahçe maçının iptaline ve Fenerbahçenin hükmen mağlup sayılması için dilekçe vermiş.Bilica'nın penaltı noktasını eşelemesi,Bilica'nın yolaçtığı penaltıda sarı kart verilip kırmızı kart verilmemesi birde volkanın penaltı atışından önce hareket etmesi'de gerekçeleri.Yahu azıcık futboldan anlayan birisi bile bu tarz hataların ya da görülmeyen vukuatların oyun içinde yaşandığını bilir eğer sadece bu sebeplerden maç iptali ve hükmen mağlubiyet verilecek olsa hiç bir lig bitmez.Ayriyetten bu unsurların hiçbiriside kural hatası değildir.Kural hatasıdır diyen ya futboldan hiç anlamıyordur ya da hakikaten niyeti iyi değildir.Hadi onu bunu geç hiç mi tv izlemiyorlar artık kuralları yemiş bitirmiş eski hakemlerin hiç birisi kural hatası var demedi diyemezde.Hatte eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz bile güldü geçti böyle iş olmaz diye.Yazık Yıldırım Demirörenin elinde madara oluyor Beşiktaş.

Nerde Süleyman Seba zamanındaki Beşiktaş nerdeee bu günkü..

Güvenparktaki Gökçek Anıtı

4 Yorumgaçlı Okurcan
Şişme GorilMelih Gökçek efendi hazretlerinin sanat anlayışına her daim gıpta ile bakmışımdır nerdeyse tüm estetik ve plastik sanatların içine tükürmekte beis görmeyen efendi hazretleri Ankara'nın göbeğindeki Güven Park'a 23 Nisan'a binaen "şişme" bir "Goril Heykeli" diktirmiş.Allahım yarabbim sen estetik anlayışı dağıtırken bu kulun hangi söğüdün gölgesi altında tatlı hayallere dalmıştı acaba? Böylesi komedi görülmemiştir heralde yahu çocuklar bu "şişme" Gorili görseler bırakırlar kutlama yapmayı bir kısmının dimağı durur, bir kısmı şoka girip ağlar, kalanlarda altına doldurur korkudan.İnsan çocuklar birşeyler seçerken için sevimlilik unsuruna bakar bu ne 1920'lerin korku filmlerinden fırlamış gibi...

Unutmuşlar Melih Gökçek Anıtı diye heykelin altına yazmayı.Onuda ilave etsinler tam olur.

20 Nisan 2010 Salı


39. Dosya – Case 39 nasıl bir film?

0 Yorumgaçlı Okurcan
39. Dosya – Case 3939. DosyaCase 39'i izlemeden önce birisi izlenmeye değer deseydi kesinlikle inanmazdım.Gel gelelim izlemeye başlayınca işin hakkını vermişler diye düşündüm.Baş rollerde romantik filmlerin gediklisi Renée Zellweger ve Jodelle Ferland var.Renée Zellweger her zamanki gibi gayet güzel oyunculuk sergilemiş, minik oyuncumuz Jodelle Ferland'a dikkat diyorum bu kızda gelecek var Silent Hill'de de gayet iyi oynamıştı gerilim filmleri için biçilmiş kaftan tuhaf bir bakışı var direk negatif elektirik yayan, gülümserken bile kafasının arkasında ne cinlik var diye düşünüyorsunuz .39. Dosya'nın yönetmeni Christian Alvart senaryosu ise Ray Wright'a ait.

Emily (Renée Zellweger)Aile hizmetleri servisinde çalışan görevli bir memurdur sorunlu çocuklarla ve aileleriyle problemlerini çözmek için ilgilenmektir bir gün Lilith'in (Jodelle Ferland)dosyası önüne gelir.Görüşmek için evlerine gittiğinde ortada tuhaf şeylerin döndüğünü sezer, ailesi görünürde Lilith'den nefret etmektedir.Görüşmenin ardından bir süre geçer Lilith emily'i acilen çağırır emily polis arkadaşıyla beraber Lilith'in evine gider gördüğü manzara karşısında dona kalır ailesi Lilith'i öldürmeye çalışmaktadır.Küçük kızı kurtarır ona kanı çok ısınmıştır Lilith yeni ailesine kavuşana kadar onu evine almaya karar verir Lilith geldikten sonra emily'in yakın çevresinde gizeli ölümler gerçekleşmeye başlar emily Lilith'i yanına almakla hayatında kabus'u davet etmiştir

Gerilim sevenler kaçırmasın kalbur üstü bir film bu izlemeye değer.

39. Dosya – Case 39 39. Dosya – Case 39 39. Dosya – Case 39

39. Dosya – Case 39 Fragmanı


Cem Karaca - Tatlı Dillim

5 Yorumgaçlı Okurcan
Belkide Selda Bağcan'ın o naif sesinden duymaya alıştığımız Tatlı Dillim şarkısını Rahmetli Cem Karaca kendine has üslubuyla öyle güzel yorumluyor ki dinlemeyen varsa kesinlikle kaçırmasın derim.Şarkı zaten muhteşem Cem Karaca ile bir araya gelince iki katlı ekmek kadayıfı oluyor...



Tatlı Dillim Şarkı Sözleri

Şu garip halimden bile işveli nazlım
Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?
Tatlı dillim, güler yüzlüm, ey ceylan gözlüm
Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?

Ben ağlarsam ağlayan gülersem gülen
Bütün dertlerim anlayıp gönlümü bilen
Sanki kalbimi bilerek yüzüme gülen
Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?

Sinemde gizli yare var kimse bilmiyor
Hiçbir tabip bu yarama melhem olmuyor
Boynu bükük bir garibim yüzüm gülmüyor
Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen?

19 Nisan 2010 Pazartesi


Darwin haklı galiba

3 Yorumgaçlı Okurcan
geronimoEmoların yapmacık tavırlarına tavım zaten de Apaçilerin durumu hepten kayık.Geronimo amca kabilesinin adının bu arkadaşlara verildiğini duysa mezardaki kemikleri sızlar.Yahu o saçlar o kıyafetler hele hiç bir şeye benzemeyen danslarıyla hakikaten çok fena bu arkadaşlar.Diyebilirsiniz ki sen çok mu düzgünsün sayılmam standart (normal - klasik) insan profiline çok uzak değilim o kadar.Bu vatandaşlar insansa ben neyim yok ben insansam bu vatandaşlar ne? Üzülüyorum herhangi bir felsefesi olmayan akımlara kapılanlar için.Yazık ediyorlar kendilerine ve gençliklerine...

Muhteremleri gördüğüm her geçen gün darwin'in evrim teorisine daha çok inanıyorum.İnsan ve maymunun ortak bir atadan evrimleşerek ayrıldığını öne sürer malumunuz darwin amca.Çevremde kimliğini tam anlamıyla tanımlayamadığım yepyeni insan türleri mevcut.Eskiden bu kadar çok ve abuk tip yoktu.Emolar ve Apaçilerin istilası altında değildik.Değişik kıyafet,saç, konuşmaları ve yazım tarzlarıyla bu arkadaşlar kanımca yepyeni iki insan alttürüdür.Resmen insandan evrimleşmiş gibi durmaktalar

emo - apaçi


Kendini anlam taşıyan bir grubun içinde kimliklendirmek insanoğlunun çok eski çağlardan beri yaptığı bişey zaman zaman abuk sabuk hatta sapıkça pek çok akımın içinde insanlar sırf kendilerini daha rahat ifade edebilmek,rahat hissedebilmek için yeralmışlar günümüzün abidik gubidik akımlarıda bu emo ve apaçi akımı.Sağda solda karşılaştığım ne kadar apaçi ve emo varsa sanki Allahın yaşayan mucizesi konuşan,yürüyen kütükler.Kültürün zerresinden haberleri yok ne okuyorlar ne kendilerini geliştirmek için bir gayretleri var.Allah ailelerine sabır versin ihtiyaçları olduğuna eminim.

18 Nisan 2010 Pazar


Rıdvan'ın başına gelenler

0 Yorumgaçlı Okurcan
Rıdvan DilmenRıdvan Dilmen'in başına gelenler heralde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Adamcağız televizyonda biraz palazlandı, spor medyasının gündeminde tam ortalarda yeralıyor ya nerde bir vukuat varsa mutlaka rıdvanı da işin içine dahil ediyorlar.Önce en samimi arkadaşlarından biri olan Tanju'yu dinlettiği iddası şimdide şike ve bahis konusunda adı geçiyor.Ben bir Fenerbahçeli olarak rıdvanın suçsuz olduğuna inanıyorum.Tanıdığım bildiğim rıdvan böyle işlere tevessül edecek birisi değildir.Öyle olsaydı şimdiye kadar on sefer yakalanırdı zaten.Büyük ihtimalle spor camiasının içinden onun başarısını çekemeyenlerin iftirasıdır.


Neyseki rıdvan en güzelini yaptı olaylarla ilgili çok fazla polemiğe girmedi savcılığa başvuracağını söyledi.Bakalım bu iş nasıl sonuçlanacak.İnanıyorum rıdvan yarın öbürgün davadan tertemiz alnı açık bir şekilde çıkacak o zaman ona bu ithamlarda bulunan insanların yüzü kızaracak mı ?

Zannetmiyorum Türkiyede herşey olursunuz bir tek rezil olamazsınız...

17 Nisan 2010 Cumartesi


Abant'ta yaşanan çevre katliamı

2 Yorumgaçlı Okurcan
AbantYanlış duymadınız milli park olan Abant gölü ve çevresinde şu sıralar hemde valilik eliyle büyük bir çevre katliamı yapılıyor.Dal kırmanın bile yasak olduğu milli parkta yüzlerce ağaç kesiliyor,sahil şeridi sırf yol çalışması için katlediliyor.Boludaki sivil toplum örgütleri ayakta ancak emir yüksek yerden gelmiş olduğundan heralde valliliğin dikkate aldığı yok.Medyada pek lütuf göstermedi nedense yaşananlara oysa hakikaten önemli bir durum bu Abant Çiğdemi, Kardelen, Ankara Çiğdemi ve Koca Dudaklı Orkide gibi endemik bitkiler ve sahil çalışması yüzünden koruma altındaki Su Samurlarının (Lutra lutra) yaşam alanları ve yuvaları tahrip olacağından yaşamları tehlike altına sokuldu.Yaratılan yapay setlerle gölün seviyesi yükseltiliyor da ayriyetten.Doğuracağı sonuçlar hiç düşünülmeden aldırmazca,aymazca...

Kılıfta hazır hesapta çevre düzenlemesi yapılarak kaçak ve düzensiz yapıların ortadan kaldırılması,kirlilik yaratan araç trafiğinin düzenlenmesi,topografik yapının bozulmasına yol açan faaliyetlerin denetlenmesi yerseniz.Otoyol ebatlarında yol genişletmesi yapıp nasıl trafiği ve bu trafiğin yarattığı tahribatı yokedecekler yapılan bu yeni yollar ve setler topografyayı kalıcı olarak tahrip etmedi mi? Suların altında kalan bitki türleri ve yuvası bozulan hayvanların bundan sonraki yaşamı ne olacak cevap yok...

Abant Abant Abant Abant


Katliamın en acı yanı devlet eliyle yapılması.Özel sektör yapsa ekonomik kaygılar vs dersin de devlet neden böyle bir katliama imza atıyor anlaşılır gibi değil.Devletin kendi koyduğu kuralları ve kanunları görmezden gelmesi diğer vatandaşlara örnek teşkil ediyor.Kim takar bundan sonra çevre kanunlarını gerçi takan var mı orası ayrı bir tartışma konusu.

İşin içinde başka dümenler dönüyor gibime geliyor çevre dizenlemesi(katliamı) ardından Abant'a yepyeni cillop gibi kocaman otel ve turizm tesisleri yapılırsa hiç şaşırmayacağım.Çok sürmez unutulur nasıl olsa yapanında yanına kâr kalır...

16 Nisan 2010 Cuma


Hızla bozulan olgular

0 Yorumgaçlı Okurcan
Zaman ilerledikçe kuşaklar değiştikçe hayatımıza anlam katan çoğu olgu değersizleşip yozlaşıyor.Tabi bu durumda hepimizin katkısı var suçu başkalarına atmadan önce çuvaldızıda kendimize bandırmamız gerektiği kanaatindeyim.Önceliklerimiz, değer yargılarımız zaman ve değişime karşı yenik düşüyor bizi insan yapan vasıflarımız yavaş yavaş siliniyor, robotlaşıyoruz.Antisosyal,çıkarcı,benmerkezci olmaya devam ediyoruz köküne kadar ruhsuz nesnelere dönüşüyoruz farkında değiliz.

Aile:Aranızdan kaç kişi eve geldiğinde ev ahalisiyle sosyalleşiyor? Direk odalarımıza çekilip açıyoruz bilgisayarı yemek yiyip uyumak dışında vasfı kaldımı evlerimizin? Kaç kişi kaldı acaba evden birisi çıkıp giderken kapıda uğurlayan ya da evden çıkarken geride kalan herkese Allahaısmarladık diyen? Eminim pek çoğunuz anne ve babanızın favori yemeklerini renk tercihlerini bile bilmiyordur.Kaçınız son bir hafta içinde tüm ailesiyle beraber aynı sofrada yemek yedi? Bayramların anlamı kaldı mı tatilden gayri ? Yaşıyorsa nine ve dedelerini görmeye ellerini öpmeye giden var mı?

Arkadaşlık:Büyük oranda menfaat ilişkisi, işi düşmeyen karşı tarafı aramaz aylar geçse aramayan tipler var birbirini hesapta arkadaşlar (bende çok var bu tiplerden) Arkadaş arkasından atıp tutmak en son atasporumuz.

Dostluk:Arkadaşlık ilişkisinin üst kademesi bir nevi simbiyotik yaşam ancak karşılıklı.Sırlar paylaşılır (sakın ha koz vermeyin ileride bu deliller arkadaş ortamlarında ardınızdan gülmek için kullanılacaktır)

Sevgi-Aşk:Tamamen anlamsızlaşmış durumda duygusal anlamı nerdeyse bitti şimdilerde tensel temas aşk ve sevgi için kullanılan kılıf oldu.Kız - Erkek farketmiyor hedef yatak...

Evlilik:Laf olsun poşet dolsun diye yapılan evliliklerin sonu her zaman hüsran toplumumuzda her geçen gün boşanma oranı artıyor.Severek evlendiklerini düşünen insanların birkaç sene sonra birbirlerinin yüzünü bile görmeye tahammülü kalmıyor.Bir yatak bir somyayla evlenen gerekirse aylarca soğan ekmek yiyen dirayetli naz çeken eski nesilin yerini en baba düğünleri isteyen, dayalı döşeli ev bekleyen, kocasının dünyaları kazanmasını kazandığı tüm parayı ayaklarına dökmesini niyeaz eden ve o parayı çatır çatır sorumsuzca harcamakta beis görmeyen,kapris canavarı kadınlar ile hayatında hiçkimseye sadakat duymamış parayı gördüğü anda ya da başka bir hatun kuyruk salladığında kollarına koşmayı vazife zanneden erkekler aldı biz kısaca bu tiplere yeni nesil karı koca diyoruz.

Hayatını kazanmak:Para araçtan amaca dönüşmüş halde hayatın tek anlamı para kazanmak ve en hızlı şekilde tüketmek.Tüketilen para mı yoksa ömür mü orası tartışılır yıllarca para kazanmak için uğraşır sonra para kazanmak için kaybettiğimiz sağlığımızı geri kazanmak için para harcarız o zaman kazanmanın anlamı ne ? Dünya kadar paranız olsa bir nefes satınalabilir misiniz? Süprizzzz Kefenin cebi yok kazandıklarınızın hepsi bu dünyada kalacak :)

Yukarıda saydıklarım hemen aklıma gelenlerden dilim döndüğünce anlatmaya çalıştığım birkaçı.Tabi ben bu tanımlamalara uymuyorum diyenler mutlaka çıkacaktır.Yukardaki tanımlamalar size uymuyorsa şanslı insanlardan birisiniz oturun Rabbinize şükredin,hatta fakire fukaraya sadaka verin zira şanssız olanların durumu yukarıdaki gibidir kimseye güvenemezler,kimseyi sevemezler,doğru düzgün bir aile yaşantıları yoktur.Yaşadıkları zaman dilimine hayat derler ancak gerçek hayatı ömür boyu hiç bilmezler.

Ben mi :) iki arada bir deredeyim diyeyim bazıları bana da uyuyor siz kendiniz değerlendirin bakalım ne kadar şanslısınız....

cemo
17.04.2010

15 Nisan 2010 Perşembe


Demokratik tepki olarak yumruk

2 Yorumgaçlı Okurcan
Ahmet TürkHepinizin bildiği üzere geçenlerde samsunda Ahmet Türk'e ufak çaplı bir saldırı gerçekleşti.Pek çoğumuzun içinin yağları eridi zira yumruğu yiyen sonuçta terör örgütüne destek çıkan ve bu yüzden kapatılan partinin sabık başkanı olmasıydı.Ancak ben farklı bir açıdan bakmıyorum olaya bu yumruk kime fayda sağladı? geçici tatminden sonra başımıza kalan dertler neler alın işte doğuda günlerdir eylemler sürüyor yasaklandıktan sonra unutulmaya yüz tutan siyasi bir figürü "Demokratlıkları kendinden menkul" bir kesimin gözünde yeniden popüler hale getirdi.Mağduriyet edebiyatına gün doğdu.Fırsat kaçarmı yakında avrupadan da yankıları gelecek dış işbirlikçileri sayesinde.

Ancak bu yumruktan dtp ve şürekasının şikayet etmesi abesten öte anlam taşımaz onlar değil mi otobüslere molotof atılıp yakılmasını, ortalığın birbirine katılmasını ve dahi terör eylemlerini demokratik tepki olarak niteleyen alın size demokratik tepki olarak bir adet yumruk.Öyle çarpık demokrasi anlayışına böyle cevap.

Her insanın bir dayanma haddi var toplumumuz artık nerdeyse patlama noktasına geldi.Sebebi yine açılım heveslisi beceriksiz politikacılarımız.Meseleleri çözmeye çalışırken işin içinden çıkılamaz hale getirmekte üstümüze yok nedeni politikacılarımızın doğru düzgün politika üretememesi siyasetimizin lider sultasından kurtulalamasıdır.Özgür düşüncenin alternatifler geliştirmenin "parti disiplini" hikayesi altında ezilip büzülmesidir.Siyasi partiler yasası değişip en başta siyasi partilerimize demokratik anlayış hakim olmadıkça bizim partilerimiz çözüm üretmekten çok problem yaratmaya devam edeceklerdir.

Neyse daha fazla yazmıyayım bu konuda...Değmez değişen ve yakın zamanda değişeceğinide zannetmiyorum.

14 Nisan 2010 Çarşamba


Volkan Konak'tan alınacak ders

0 Yorumgaçlı Okurcan
Volkan KonakVolkan Konak indimde çok müstesna bir yere sahiptir.Bu gün okuduğum haberden sonra yerini dahada sağlamlaştırdı.Pepsi firması Volkan Konak'a reklam teklifinde bulunuyor ve oldukça yüklü bir meblağ öneriyor.Başkası olsa cumburlop atlar kesinlikle ama Volkan Konak elinin tersiyle itiyor.Sebebi ise pepsi'nin amerikan sermayesi olması.Daha sonra eğer içeriği ve senaryoyu ben yaparsam olabilir başka türlü ne kadar verirlerse versinler olmaz bu iş diyor.Normal olarak pepsiyle anlaşamıyorlar.Aslında burada ortaya konan çok güzel bir ders var paranın herşeyi satın almaya yetmediği gibi.Helal olsun diyorum prensip denen olgunun hala bazı insanlarda bulunduğunu görmek beni umutlandırıyor.İstese gayette güzel alırdı parayı ve kimsede kınamazdı Volkan Konağı ama o prensipleri sözkonusu olunca milyon doları görmezden gelebiliyor.

Önceki Kayıtlar - Sonraki Kayıtlar yazılarını düzenleyelim

3 Yorumgaçlı Okurcan
Blogger'de temaların en çirkin yerlerinden biri önceki ve sonraki kayıtlar bağlantısının bulunduğu yerdir.Bir önceki yazımda Önceki Kayıtlar Sonraki Kayıtlar problemine değinmiştim.Şimdi ise bu yazıların yerine nasıl resim ekleyebileceğinizi yada başka yazı yazabileceğinizi anlatacağım mantığı çok basit önce panelimize giriyoruz oradan widget şablonlarını genişlet sekmesine tıklıyoruz (Tabi ilk önce şablonumuzun yedeğini almayı unutmayalım) şimdi sayfamızda arama fonksiyonumuzu kullanarak (İnternet Explorerde Ctrl-F,Mozilla Firefox'ta F3) aşağıdaki kodu buluyoruz..

<data:olderPageTitle/>

Yukarıdaki kod önceki kayıtlar bağlantımızı temsil ediyor biz onun yerine aşağıdaki kodu yapıştıracağız.

Örnek Kod:

<img alt='Yeni kayıtlar' border='0' src='http://i39.tinypic.com/9hj4f9.png' title='Geleceğe Bakalım'/>

Yukarıdaki kodda resim dosyasının linki yerine siz isterseniz kendi bulduğunuz resmi yerleştirebilirsiniz.

<data:newerPageTitle/>

Biraz aşşağıda bu kodu bulacaksınız Yeni Kayıtlar bağlantısını değiştirmek için bu kodu örnek kodla değiştirin

<data:homeMsg/>

Kodların bulunduğu yerde en altta ise yukarıdaki kod var Anasayfa bağlantısını değiştirmek için bu kodu örnek kodla değiştirin


Şimdi bağlantılarımızı resimlerle değiştirdik peki yazı koymak istersek ne yapacağız? Değiştirdiğimiz kodlar yerine link ekleyeceğinize kendinize göre yazıda yazabilirsiniz yaratıcılığınızı sınırlamayın.

Sakın korkmayın böylesi ufak tefek değişikliklerle daha güzel bir tema sahibi olabilirsiniz.

Önemli Not: Mümkün mertebe kullanacağınız resim dosyaları 1-2 Kb'ı geçmesin boyut olarakta 24-24 ebatları seçerseniz iyi olur siteniz açılırken yükleme sorunu yaratmaz.Ayriyetten temanıza eklediğiniz resim dosyalarında mutlaka "alt" tagını kullanıp görsellerinizi arama motorlarına tanıtın.

Kolay gelsin...

13 Nisan 2010 Salı


Duydumki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini - İbrahim Şentürker

0 Yorumgaçlı Okurcan
Kuşkusuz hepiniz Duydumki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini adlı TSM eserini biliyorsunuzdur gelin bunu birde İbrahim Şentürker'in Viyolasından enstrümantal olarak dinleyin.Muhteşem Muhayyerkürdî Taksimin ardından müzik ziyafeti yaşayacaksınız sizi temin ederim.Kapatın gözlerinizi sözlerinide kendiniz mırıldanın...Eğer efkarlı ya da melankolikseniz gözlerinizdeki yaşları tutamayabilirsiniz benden söylemesi.


Duydumki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini Şarkı Sözleri

Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini
Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara
Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı
Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara

Hani bendim yedi renk hani tende can idim
Hani gündüz hayalin geceler rüya idim
Demekki senin için aşk değil yalan idim
Acırım heder olan o en güzel yıllara

Usûlü : Semâi
Makamı : Muhayyerkürdî
Güftekârı : Turgut Yusuf YARKENT
Bestekârı : Selahattin ALTINBAŞ



Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon

0 Yorumgaçlı Okurcan
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your DragonEjderhanı Nasıl Eğitirsin (How To Train Your Dragon) izlediğim en şeker animasyonlardan biri.Keyifle ailecek izleyebileceğiniz Ejderhanı Nasıl Eğitirsin insanların tanımadıkları şeyler karşısında nasıl korkuya kapıldığı, şiddetin aslında çözüm olmadığı gibi çok hoş mesajlar içeriyor.Cressida Cowell'in aynı adlı romanından uyarlanan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'in yönetmenleri Dean DeBlois ve Chris Sanders.Animasyonumuzun kahramanı Hıçkırık (Hiccup) Viking şefinin oğlu köylerinde en büyük sorun başlarına bela olan ejderhalar dolayısıyla kendini ispatlamanın ve viking olmanın yolu ejderha öldürmekten geçiyor.Yalnız ortada ufak bir problem var Hıçkırık (Hiccup) hem çok yeteneksiz hem de ejderhaları öldürmek istemiyor.Yine böyle bir saldırı sırasında hıçkırık ejderhaların en tehlikelisini kendi geliştirdiği tuhaf silahla şans eseri yakalıyor öldürmeye niyetlensede kıyamıyor zamanla aralarında bir bağ oluşuyor.Ülkemizde 23 nisanda gösterime girecek animasyonu kesinlikle kaçırmayın kardeşiniz ya da çocuğunuzla beraber haftasonu sinema keyfi yaşamak için birebir.


Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon


Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How To Train Your Dragon Fragmanı

12 Nisan 2010 Pazartesi


Pegasus Sırrı'nı okuyup sırra erdik hamdolsun

0 Yorumgaçlı Okurcan
Pegasus SırrıKardeşim almış gelmiş nerden bulduysa Pegasus Sırrı'nı heralde arka kapağındaki albenili sözlere kanmış.Dan Brown hayranları sevecektir yazıyor ama Gregg Loomis kusura bakmasın Dan Brown kitaplarının yanında kitabının esamesi okunmaz.Akıcı şekilde okunabiliyor baymıyor.Kısıtlı bir zaman diliminde dört gün içinde günde bir ila bir buçuk saat vakit ayırarak okuyup bitirdim dörtyüz sayfayı.Kahramanımız avukat (eski ajan) Lang Reilly'in kız kardeşi pariste oğluyla beraber bir yangında hayatını kaybeder ,yangındaki deliller Lang Reilly'in dikkatini çeker ipuçları yangının kaza eseri olmadığını göstermektedir.Kızkardeşinin ve yiğeninin cinayeti araştırmaya başlar.İntikam için çıktığı yolda bulduğu ipuçları onu eski arkadaşlarına,enteresan (ne kadar enteresan sayılırsa) bir maceraya ve Hristiyan kültürünü baştan aşşağı değiştirip yıkıcı etkiler yaratabilecek bir sırra doğru götürür.Başına da gelmedik kalmaz.

Gregg Loomis'de sırlara takmış kafayı Pegasus Secret (Pegasus Sırrı),Julian Secret (Julian Sırrı),Sinai Secret (Sina Dağı Sırrı),Coptic Secret (Kıpti Sırrı) yazdığı altı kitaptan dördü sırlar üzerine bizim Özer Uçuran Çiller gibi Sırrının Sırını'da yazıp seriyi tamamlar heralde :)

Macera romanlarını seviyorsanız mutlaka okuyun fakat kesinlikle Dan Brown eserleri ayarında değil bunu belirteyim.Boş vakitleri değerlendirmek için ideal

11 Nisan 2010 Pazar


Acının en saf hali aşk

0 Yorumgaçlı Okurcan
Ahh ciğerimin köşesi
Söylesem inanır mısın?
En yalın haliyle sevdiğimi
Önüne ekler, koşullar getirmeden
Utanmadan

***

Yağmurların getirdiği keskin kokulu aşk
Nasılda hoyratça sarıyor insanı
Yakıyor canını ulan
Ne içtiğin şarap
Ne de çektiğin ızdırap
Kar etmiyor yangınına
Acının en saf hali aşk
Katıksız

***

Çekip gitmelerdeyim yeniden
Gözlerimde yaş
Boynum bükük
Başka ellerdesin
Hiç benim olmadın ki terkedesin
Haydi git mutlu ol olacaksan
Unut,bilme beni
Durma,
Git.

12.04.2010
cemo

BO 2010 nedir yenir mi içilir mi?

2 Yorumgaçlı Okurcan
bö 2010Efendim bilindiği üzere bu aralar blog camiası BÖ 2010 davası yüzünden epey bir dalgalı gireni, çıkanı, beğeneni, beğenmeyeni her telden çalanı var.Ben blog işine başladığımdan beri (2008) bu BÖ denen zımbırtı var.Her sene mutlaka dereceler açıklandığında bir kıyamettir kopar zira ödül davası her alanda tartışmalı husustur.Oy verenler neye göre verir, (birden çok kullanıcı açarak)hile yapmak mümkündür,oylamalar manipüle edilir mi,jüri neye yarar ve objektifmidir,ödüller hakikaten verilir mi vs vs bi dünya dalga dubara döner.


Ben BÖ 2010'a katılmıyorum sevmem kendimi yarıştırmayı beğenen beğenir, gelir yorumunu yapar takip eder, başım üstüne.Beğenmeyeninde canı sağolsun.

Ayrıca yarışmanın objektifliğine ilkinden bu yana inanmıyorum...

10 Nisan 2010 Cumartesi


Nihat Gençist oldum

4 Yorumgaçlı Okurcan
Nihat GençBu günlerde en beğendiğim "Aydın" açık ara Nihat Genç.Beni tanıyanlar bilir goygoy sevmem,her zaman hak ve haklıdan yana olmuşumdur.Neden Nihat Genç'i beğeniyorum çünkü halkın arasında mesela yolda rahatlıkla karşınıza çıkabilir,snob değildir yanına gidip bir selam verdiğinizde sizinle konuşmaktan imtina etmez Ankarada yaşarken sık sık görürdüm karanfilde, yükselde zaten 100 metreden fiks kıyafetiyle tanırsınız.Emekten üretimden yana olan tavrı çevreye olan duyarlılığı hiç değişmedi asla oportunist ve makyavelist olmadı, paranın esiri olmadı.Tarihine, milletine de gayet bağlı diğer tatlı su demokratları gibi değil.Laf olsun poşet dolsun diye konuşmuyor ve gayet isabetli görüşleri var.Daha ne olsun.Negatif yönleri yok mu ? Biraz heyecanlı bazen amacını aşan sözler edebiliyor olur o kadarcık hayecanlı yapısı yüzünden.Fırsatınız ve vaktiniz olursa ART'de veryansın programında izleyebilirsiniz.Benden tavsiye kaçırmayın...

9 Nisan 2010 Cuma


Blogger Önceki Kayıtlar, Sonraki Kayıtlar Sorunu

5 Yorumgaçlı Okurcan
Bu gün temada bir eksiklik var galiba diye düşünürken gözüme çarptı her zaman olması gereken yerde önceki kayıtlar ve sonraki kayıtlar linkleri yok ziyaretçiler daha eski yazılara ulaşabilmek için yan taraftaki arşiv bölümünü kullanmak zorunda kalıyorlar.Bir çözüm bulmam gerekti hemen daldım kodların içine birde ne göreyim

#blog-pager-newer-link {
display: none;
}
#blog-pager-older-link {
display: none;
}
#blog-pager {
display: none;
}


display: none yani "Görünmez" durumda hemen aşşağıdaki gibi ufak bir değişiklik yaptım

#blog-pager-newer-link {
float: left;
}
#blog-pager-older-link {
float: right;
}
#blog-pager {
text-align: center;
}


Şimdi gayet kanlı canlı olarak görünmekteler.Sorunumu çözmüş oldum.Eğer sizde aynı problemi yaşıyorsanız bu şekilde çözebilirsiniz ya da görünmesini istemiyorsanız benim yaptığım değişikliği ters olarak yapın görünen bağlantılar görünmesin.Gördüğünüz gibi benim gibi bu işin amatörü bile bazı sorunları kolaylıkla çözebiliyor sizde korkmayın boza yapa sonunda başarıyorsunuz.Böyle kodlarda yapacağınız değişikliklerde mutlaka temanızın yedeğini alın.Ne olur ne olmaz :)

Kolay Gelsin....

Pagerank 2 olmuşum

0 Yorumgaçlı Okurcan
Google amca sağolsun son pagerank güncellemesinde yine beni pagerank 2 yapmış bundan bir önceki güncellemede anlamsız bir şekilde rankim 1'e düşmüştü beni üzen google amca yüzümüzü güldürmesede en azından eski seviyeme geri getirerek bir nebze olsa gönlümü ferahlattı.

Süngerbob - Spongebob

0 Yorumgaçlı Okurcan
Süngerbob - Spongebob

Alem bu Erdil Yaşaroğlu....

8 Nisan 2010 Perşembe


Bir Caninin Anatomisi

0 Yorumgaçlı Okurcan
fokTuhaf bir ülkede yaşadığımız muhakkak.İnsanlarımız dokunsan patlayacak kıvamdalar ancak anketlere bakınca nerdeyse hepimiz polyannayız peki neden bu kadar çok cinayet,adam yaralama ve diğer çeşitli suçlar bol miktarda işleniyor? Anketlerde mi problem yoksa bizde mi bilemiyorum.Geçenlerde gazeteleri gözden geçirirken dikkatimi çeken bir haber vardı Mersin'in Taşucu beldesinde bir turist tarafından bulunan domdom kurşunuyla vurulmuş fok balığının haberiydi bu.Nasıl bir insan gariban fok balığına kurşun sıkar diyeceğim ama bizim insanımız 3 kuruş için arkadaşının kafasına sıkabilecek insanlar barındırıyorken kimin umrunda olur ki bu ? Etini yemek için desen hayvan olduğu yerde duruyor,derisi için desen deriside keza yerinde be bilader ne istedin gariban foktan yahu?

Ne desen boş....

7 Nisan 2010 Çarşamba


Yerli Sinemayı eleştirmenin dayanılmaz hafifliği

0 Yorumgaçlı Okurcan
Bizim muhterem eleştirmen ve oyuncularımız nedense popüler sinemayı bir türlü beğenmezler.Ne zaman bir yazı yazsalar ya da demek verseler yerden yere vururlar.Cüneyt Arkın bunun son örneği efenim recep ivediği insanların beğenmesine anlam veremiyormuş ayrıca recep ivedik sevenlerin sosyopsikoloji testlerinden geçirilmesi gerektiğini beyan etmiş.Filmi çok abartılı bulduğunu söylemiş e zaten güldürende o be cüneyt abicim.Hatırla seninde malkoçoğlu,karamurat,battalgazi filmlerin recep ivedikten aşşağı kalır değildi saçmalıkların bini bir paraydı.Şimdiki nesiller senin ciddi ciddi çevirdiğin filmlere gülüyor be abicim.Yazık artık köşenize geçin ve yeni insanlara yol açın böyle köstek olmayın ayıptır günahtır.Tamam Şahan Gökbakar'ı ve Recep İvedik'i beğenmeyebilirsin ancak beğenenleri sosyopsikoloji testlerine havale etmen onları aşşağılamak olmuyor mu ? Adamın biri de çıkıp senin filmlerinle dalga geçse ( geçilmeyecek pek filminde yok ama ) ne kadar hoşuna gider acaba?

Bir diğer faciada Çok Film Hareketler Bunlar yüzünden Yılmaz Erdoğan'a süperpoligon editörü tarafından yapılmış haksız eleştiri.Filmi beğenmeyebilirsin eleştirebilirsin ancak Reyting kaygısıyla televizyonda iyi iş yapan bir programı sinema haline getirip milleti dolandırmakla, iş çevirmekle suçlayamazsın arkadaş.Yılmaz Erdoğan takdire şayan işler yapmakta insan biraz vicdanlı davranır yahu oyuncu yetiştirip birde onlara destek olarak film çevirtmek kolaymı kaç kişi Yılmaz Erdoğanın Türk sinemasına yaptığı katkının yüzde birini yaptı yapabildi ? İşiniz gücünüz popüler insanlar üzerinden kendi reytinginizi ve okunurluğunuzu arttırmak, bu kadar kolay ve ucuzmu bir insana kara çalmak terbiyesizlik yapmak yazıklar olsun.Elinizdeki medya gücünü böylesi hoyratça kullanmak sizi yüceltmez arkadaş aksine yerin dibine batırırı ki battınızda...

Asabım bozuldu arkadaş.....

Portsmouth'u 2.Abdülhamit mi kurdurdu?

0 Yorumgaçlı Okurcan
Portsmouthİnternette gezinirken gördüğüm ilginç bir haber beni bir hayli gülümsetti Habertürk'ün Spor kısmındaki habere göre Portsmouth klübünün kurucusu aslında 2.Abdülhamitmiş.O zamanlar İngiltere Osmanlı topraklarında sportif faaliyetler maskesi altında istihbarat çalışması yapıyormuş buna mukabil Sultan 2.Abdülhamit'te karşı istihbarat çalışması amacıyla bu klübü kurdurtmuş.Armasındaki ay-yıldız bunun nişanesiymiş.Araştırmacı-Yazar Oktan Keleş bu güne kadar sırrın ortaya çıkmadığını beyan etmiş.Faaliyetlerin rahat yürütülebilmesi amacıyla Londra değil daha tenha ve kıyıda köşede olması ayriyetten yoğun irlandalı nüfusu hasebiyle Portsmouth'un seçildiğini söylüyor.Ne diyeyim bana pek inandırıcı gelmedi siz inanırmısınız bilemem.Madem bu bir sır neden açıklıyorsun Portsmouth klübünü zor durumda bırakmayacamısın ülkesinde.O zamanın dünya hakimi olan İngiltere'nin bu durumdan haberinin olmaması nerdeyse imkansız.Zaman zaman bazı "Araştırmacı-Yazar" arkadaşlar olayları biraz fanteziye bağlayabiliyor.Tarihi biraz eğip bükerseniz olmayan şeyleri var'mış' gibi gösterebiliyorsunuz.

6 Nisan 2010 Salı


Resident Evil: Afterlife Geliyor

0 Yorumgaçlı Okurcan
Resident Evil: Afterlife

Gözünüz aydın Resident Evil camiasının yeni üyesi Resident Evil: Afterlife eylül'de vizyona giriyor.Tabiki başrolünde Milla Jovovich var bol miktarda aksiyon ve kan bizleri bekliyor.Heroes'den hatırladığımız Ali Larter ve Prison Break'dan Wentworth Miller Mila'ya eküri olarak eşlik ediyorlar.Yönetmeniliğini yapan aynı zamanda senaryosunu yazan isim ise Paul W.S. Anderson.Resident Evil: Afterlife 3D furyasından nasibini almış durumda gözlüklerinizi hazırlayın bu görsel şölen kaçmaz.Film bir öncekinin kaldığı yerden devam ediyor Alice'in(Milla Jovovich) insanlardan geriye kalanları kurtarmaya çalışıyor fakat bu sefer ona yardıcı olacak eski iki arkadaşı yanında Chris Redfield (Wenworth Miller) ve kızkardeşi Claire (Ali Larter).Los Angeles şehrinde sağlam bir sığınağın varlığından haberdar oluyorlar burayı keşfe gittiklerinde kendilerini tehlikeli bir ortamda ve öncekilerden çok daha güçlü düşmanlara karşı buluyorlar.

Fragmandan anladığım kadarıyla güzel bir yapım olacağa benziyor ancak beklentileri fazla yüksekte tutmamakta yarar var bununla beraber Resident Evil: Afterlife kesinlikle izlemeye değer.RE oynayanlarada çok hoş bir süpriz var RE5 oynayanlar The Executioner'i bu bölümde görebilecekler.

Resident Evil: Afterlife Filmden Kareler

Resident Evil: Afterlife Resident Evil: Afterlife Resident Evil: Afterlife

Resident Evil: Afterlife Fragmanı

5 Nisan 2010 Pazartesi


Ziad Bourji ve Sara El Hani - Ma Byestehou

3 Yorumgaçlı Okurcan
Sevgili Lollacığım sayesinde tanıştım bu şarkıyla tek kelimeyle muhteşem anlamasanda insanı içine alan yüreğini titreten bam teline dokunan bir eser Sara El Hani'nin sesine diyecek yok hem fiziği hem sesi inanılmaz.Mutlaka dinleyin eminim beğeneceksiniz.


Ziad Bourji ve Sara El Hani - Ma Byestehou



Ziad Bourji ve Sara El Hani - Ma Byestehou - Türkçe Sözleri


Mebyistehu bagdun,amicrahu bagdun,amidbahu bagdun,le iddini mişheyik
helvid dini vuhinni,elbun ale bagdun gavfun ale bagdun heykil ha i heyib

Mebyistehu bagdun,amicrahu bagdun,amidbahu bagdun,le iddini mişheyik
helvid dini vuhinni,elbun ale bagdun gavfun ale bagdun heykil ha i heyib……

Leyşil başar saayir,el bun hajar ya ani,bil mughtasar ye dem aydeyu jayi
beyye demen bi bi auw iştiru bagdun,hik fiy ghizin ya ayni le le idmayi

Leyşil başar saayir,el bun hajar ya ani,bil mughtasar ye dem aydeyu jayi
beyye demen bi bi auw iştiru bagdun,hik fiy ghizin ya dem ye da yu irjayi

Ye iizra ihid,inni kifib biyuhsud ,velid inni kifib ibdar,alem geddi gammid ayunu
u yelli bisrud beled ,illi kifi bi yehmi, arid illi ul emmen u al hak kif edri ghunu

Leyşil başar saayir,el bun hajar ya ani,bil mughtasar ye dem aydeyu jayi
beyye demen bi bi auw iştiru bagdun,hik fiy ghizin ya ayni le le idmayi

Leyşil başar saayir,el bun hajar ya ani,bil mughtasar ye dem aydeyu jayi
beyye demen bi bi auw iştiru bagdun,hik fiy ghizin ya dem ye da yu irjayi

Mebyistehu bagdun,amicrahu bagdun,amidbahu bagdun,le iddini mişheyik

Türkçe Melai:

Utanmıyorlar
Birbirlerini yaralıyorlar
Birbirlerini Kesiyorlar
Dünya neden böyle oldu
Aslında dünya böyle değil
Dünya tatlıdır
Kalpleri birbirlerinin üzerinde
Kendi kendilerinden korkuyorlar
Doğrusu böyle gibi
İnsanlık böyle olmuş
Kalpleri hep taştan ve hasarlı
Ey gözyaşım akma hiç
Güller nasıl hasat ediliyor
Başını yastığa vurup nasıl uyuyacaksın
Memleketi kim taşırıyor
Memleketi soyanları nasıl böylesine korurlar
Neden insanlık böyle olmuş
İnsanlık böyle olmuş
Kalpleri hep taştan ve hasarlı
Ey gözyaşım akma hiç
Utanmıyorlar
Birbirlerini yaralıyorlar
Birbirlerini Kesiyorlar
Dünya neden böyle oldu


Çeviri birebir tutmayabilir çok aradım ancak sadece bunu bulabildim...
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa